בנאס"א עדכנו היום (שלישי) כי במהלך שהקיפה ארטמיס 2 את הירח, והגיעה לצידו הרחוק - צוות האסטרונאוטים צילם ותיאר את מאפייני השטח - שכוללים מכתשי פגיעה, זרמי לבה עתיקים, וסדקים ורכסים על פני השטח שנוצרו כאשר הירח התפתח באיטיות לאורך זמן.
האסטרונאוטים גם ציינו הבדלים בצבע, בבהירות ובמרקם הירח, המספקים על פי נאס"א רמזים המסייעים למדענים להבין את ההיסטוריה של פני הירח.
כמו כן, הצוות היה עד ל"שקיעת כדור הארץ" - הרגע שבו כדור הארץ צנח מתחת לאופק הירח, כאשר החללית אוריון נעה מאחורי הירח, ול"זריחה של כדור הארץ" כאשר החללית הגיחה מהקצה הנגדי של הירח.
עם סיום תקופת התצפית על הירח, הצוות היה עד ליקוי חמה שנמשך כמעט שעה, כאשר החללית, הירח והשמש יישרו קו. מנקודת מבט על ירח, אשם היה חשוך ברובו, הצוות יכול היה לנתח את האטמוספירה החיצונית ביותר של השמש - כפי שנראתה סביב קצה הירח.
תיעוד: ליקוי החמה שנצפה מנקודת המבט של משימת ארטמיס
🌞🌕🧑🚀
— NASA (@NASA) April 7, 2026
Right now, the Orion capsule is passing behind the Moon, so the Sun is entirely eclipsed from their perspective. During this time, they will view a mostly darkened Moon and will use the opportunity to analyze the solar corona. pic.twitter.com/PWDPfZKxGh
במהלך הליקוי, הייתה לצוות הזדמנות לחפש כמה תופעות נדירות הנראות רק בחלקו הלא מואר של הירח. הם דיווחו על שישה הבזקי אור שנוצרו על ידי מטאוריטים שפגעו בפני הירח, תוך כדי נסיעה של אלפי קילומטרים לשעה.
אתמול, צוות החללית ארטמיס 2 שבר בדרכו ל"צד האפל של הירח" שיא חדש לאנושות, כאשר האסטרונאוטים הגיעו למרחק הגדול ביותר מכדור הארץ שאליו הגיעו בני אדם אי פעם. החללית הגיעה למרחק של כ-406,800 קילומטרים מכדור הארץ במסגרת המשימה שלה. מדובר בשבירה של השיא הקודם, שקבעה החללית אפולו 13 ב-1970.
