מטעני נפץ התפוצצו היום (שלישי) ליד המלון שבו שוהה נשיא צרפת עמנואל מקרון במסגרת ביקורו בדמשק. מקרון עזב את המקום לפני שהופעלו המטענים, והגיע לארמונו של נשיא סוריה אחמד א-שרע בעיר. בארמון האליזה מסרו כי הנשיא לא שמע את הפיצוצים בזמן שעשה את דרכו לפגישה. עוד אמרו בפריז כי תוכנית הביקור של מקרון לא תשתנה.
סוכנות הידיעות הסורית דיווחה מפי מקור ביטחוני כי שני מטעני חבלה מאולתרים התפוצצו בבירה, וכוחות ביטחון הפנים עורכים חיפושים אחר חשודים. לפי סוכנות הידיעות, 18 בני אדם נפצעו בפיצוצים, בהם ארבעה שוטרים. ערוץ הטלוויזיה הממלכתי דיווח כי כוחות הביטחון סגרו מספר כבישים בדמשק.
בערוץ אל-חדת' הסעודי דווח שמטעני החבלה הונחו בתוך שני פחי אשפה, אך כלי תקשורת המזוהים עם הציר הפרו-איראני טענו כי הפיצוץ אירע בתוך אוטובוס של משרד התיירות הסורי.
נשיא צרפת הגיע אתמול בערב לביקור היסטורי בסוריה, הראשון של מנהיג מהאיחוד האירופי במדינה מאז נפילת משטר אסד. זו הפעם ראשונה שמגיע נשיא צרפתי לדמשק מאז ביקורו של סרקוזי ב-2009, בימי בשאר אל-אסד, לפני שצרפת ניתקה את יחסיה עם סוריה בעקבות מעשי הטבח של המשטר נגד האזרחים בהפגנות האביב הערבי.
מקור בארמון האליזה אמר אמש כי הביקור "מהווה המשך לתמיכתה הבלתי מתפשרת של צרפת בעם הסורי". לדבריו, נשיא הרפובליקה ישוב וידגיש את מחויבותה של צרפת לאחדותה של סוריה ולקידום תהליך מעבר פוליטי מכליל ורב-גוני, המבטיח את זכויותיהם, ביטחונם וייצוגם של כלל מרכיבי החברה הסורית.
לפני שבוע התפוצץ מטען חבלה בבית קפה בבירה הסורית. עשרה בני אדם נהרגו ו-21 נפצעו. בית הקפה בו הונח המטען נמצא סמוך לבית המשפט המרכזי של דמשק, שם מתבצעים בימים אלו משפטי הראווה של בכירי משטר אסד. אף גורם לא לקח עדיין אחריות על הפיגוע.
בהכנת הידיעה השתתף שמעון מיג'אן
