רבקה גרינספן, סגנית נשיא קוסטה ריקה לשעבר, הגיעה למקום הראשון בהצבעה החשאית הראשונה שערכה מועצת הביטחון של האו"ם לבחירת המזכ"ל הבא של הארגון - כך דיווחה היום (שישי) סוכנות הידיעות הצרפתית AFP.
ההליך מיועד להחליף את המזכ"ל הנוכחי, אנטוניו גוטרש, שצפוי לסיים את כהונתו השנייה בסוף השנה.
גרינספן, כלכלנית שעומדת כיום בראש סוכנות האו"ם לסחר ופיתוח (UNCTAD), היא בת למשפחה יהודית. בהצבעה היא זכתה לעשרה קולות, ואחריה הגיעו שרת החוץ לשעבר של גיאנה קרולין רודריגז בירקט עם תשעה קולות, וראש סב"א רפאל גרוסי מארגנטינה, שזכה בשבעה קולות.
במרוץ מתמודדים כרגע שבעה מועמדים, מהם ארבע נשים, ובהם גם נשיאת צ'ילה לשעבר מישה באצ'לט ונשיא סנגל לשעבר מאקי סאל. עם זאת, ההרשמה עדיין פתוחה ומועמדים נוספים עשויים להצטרף בהמשך.
כדי לזכות במינוי, המועמד נדרש לתמיכתן של לפחות תשע מתוך 15 חברות המועצה, לצד הימנעות מווטו של חמש החברות הקבועות - ארצות הברית, רוסיה, סין, בריטניה וצרפת. החברות הקבועות טרם חשפו את עמדתן הרשמית.
מדינות רבות ודיפלומטים לוחצים להבטיח שבפעם הראשונה ב-80 שנות קיומו של האו"ם תמונה אישה לתפקיד, כאשר לפי הנוהג האזורי הפעם מגיע התור למנהיג או מנהיגה מאמריקה הלטינית.
