ארצות הברית הוציאה לאחרונה מערכות הגנה אווירית מאזור ארביל, בירת החבל הכורדי בצפון עיראק, שהפכה לאחד היעדים המטווחים על ידי איראן והמיליציות שלה בעיראק בסבב הלחימה האחרון. כך פורסם הערב (חמישי) במהדורת כאן חדשות.
ההחלטה הגיעה כחלק מהיישום של ההסכם בין המדינות בדבר נסיגת הכוחות האמריקנים מהמדינה עד סוף חודש ספטמבר הקרוב. עם זאת, בהנהגת החבל הכורדי הדבר עורר זעם רב.
גורם בכיר בחבל הכורדי אמר לכאן חדשות כי ביקשו לא פעם להמתין עם הוצאת מערכות ההגנה האווירית מארביל על רקע ההתקפות האיראניות, אך לא זכו לאוזן קשבת. "אמרנו לאמריקנים שזה עיתוי רע מאוד, לנוכח המצב באזור".
נראה כי מצבם של הכורדים ירד בסדר העדיפויות של האמריקנים, זאת לנוכח האכזבה של טראמפ מהטענות לפיהן הכורדים השתמשו בכלי הנשק שקיבלו מארה"ב למטרות פנים-אזוריות במקום לפתוח במתקפה נגד המשטר באיראן.
