נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר היום (רביעי) כי מתחילת השנה הצליחו הכוחות האוקראינים לשחרר 745 קמ"ר של שטחים אשר נכבשו על ידי רוסיה במהלך המלחמה. מדובר בשחרור של 26 כפרים, ששבו לריבונות אוקראינית.
עוד הודיע זלנסקי כי כוחות הביטחון האוקראינים תקפו במהלך הלילה את הבסיס הימי של רוסיה בנובורוסיסק שבים השחור, באמצעות רחפנים, טילי נפטון וסירות בלתי מאוישות. לדבריו, אושרו פגיעות בעמדות הגנה אווירית, רציפים ותשתיות הנמל, המרוחק יותר מ-300 קילומטרים מקו החזית. מושל מחוז ברוסיה דיווח על לפחות שלושה הרוגים, בהם ילד בן שמונה, ועל 24 פצועים נוספים בתקיפות.
אמזון הרוסית תחת אש: כך אוקראינה מנסה להתיש את פוטין | צפו
כמו כן, בעקבות התקיפה השביתו שני מסופי תבואה גדולים בעיר את פעילותם: מסוף התבואה של נובורוסיסק - בקיבולת כ-8.5 מיליון טונות בשנה - ומסוף NKHP - כ-7.1 מיליון טונות בשנה. מקורות בענף מסרו לסוכנות רויטרס כי נזקים נגרמו והערכת הנזק בעיצומה.
עם זאת, דווח היום כי אוקראינה עצרה תקיפות כטב"מים נוספת, על מכליות נפט המשתמשות בנמל הרוסי נובורוסיסק בים השחור, בעקבות בקשה מסגן נשיא ארצות הברית ג'יי.די. ואנס בסוף החודש שעבר. לפי הדיווח בפייננשל טיימס, בציטוט גורמים אוקראינים, וושינגטון חששה מפגיעה בשוקי הנפט ובחברות אמריקניות.
