הסטודנטית האיראנית אהו דריאיי אושפזה בכפייה במוסד פסיכיאטרי בעקבות המחאה הנועזת שקיימה בחצר האוניברסיטה האסלאמית בטהראן - כך חשף היום (שבת) חברה בריאיון ל"דיילי מייל". דריאיי תועדה צועדת בהלבשה תחתונה במחאה על כך שהוכתה קשות כשכיסוי הראש שלה זז ממקומו, ובעקבות זאת נעצרה ונשלחה לאשפוז הכפוי.
בריאיון לעיתון הבריטי סיפר כי בעלה לשעבר הוכרח להעיד שהיא חולת נפש. באישורו של הבעל, כפתה הנהלת בית החולים הפסיכיאטרי את קשירתה למיטה, והיא שוחררה רק כעבור 18 ימים.
חברה הוסיף עוד כי בעת מעצרה הוחזק ראשה בין הברכיים של שתי נשים, כשיערה מכסה את פניה. "היא לא יכלה לנשום וחשבה: 'אם השוטרת לא תרפה, אני איחנק והילדים שלי יהיו יתומים'", סיפר. הוא הוסיף כי אהו ניסתה להישאר בהכרה ונשכה את ידה של השוטרת, שרק אז שחררה את אחיזת הברכיים ואפשרה לה לנשום מעט. בעקבות זאת היא נעצרה.
החבר ציין כי העינויים נמשכו גם בתחנת המשטרה. "כשהגיעה לתחנה היא התחילה לבעוט ולצעוק, ואנשי הרשויות הזריקו לה חומר שטשטש אותה וגרם לה לאבד את הכרתה", שחזר. "כשהתעוררה, ידיה ורגליה כבר היו קשורות למיטה בבית החולים, בלי שידעה היכן היא נמצאת".
