יותם בודניק, תלמיד כיתה י"ב מתיכון "דה שליט" ברחובות, זכה שלשום (שבת) במדליית הזהב באולימפיאדה למדעי המחשב שהתקיימה באוזבקיסטן. אולם, לאחר ששלף את דגל ישראל על דוכן המנצחים, בניגוד לכללי התחרות, מארגניה שללו ממנו את הזכייה.
שלא כמו שאר האולימפיאדות, האולימפיאדה למדעי המחשב מחרימה את ישראל בייצוג רשמי כמו את רוסיה ובלארוס מאז 2024, אחרי 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל". עקב כך, התלמידים הישראלים הוחרמו מהאירוע והשתתפו באופן עצמי ולא תחת ייצוג המדינה של משרד החינוך.
הריאיון המלא של יותם בודניק:
בתחרות, שכאמור הסתיימה במוצאי שבת, זכו התלמידים הישראלים שמימנו את הנסיעה בעזרת מימון חיצוני בשלוש מדליות זהב ומדליית ארד אחת. התלמידים הוכשרו במרכז האוניברסיטאי לנוער באוניברסיטת בר אילן. בשיחה עם כאן חדשות סיפר יותם כי הוא מוסיף להחזיק במדליה: "כשהם ניסו לקחת לי את המדליה לא הסכמתי, אז היא עדיין אצלי. הם שללו לי רק את התעודה ואת הדירוג באתר".
"ההישג הוא שלי ובזכות עצמי, הפסילה הרשמית שלהם לא אומרת הרבה"
בריאיון לכאן חדשות ברשת ב', סיפר בודניק: "החוק שמונע ממני להניף את הדגל מבוסס על פוליטיקה בלבד, וחשבתי שאין לזה מקום בתחרות מדעית. קיפלתי את הדגל והסתרתי אותו בכיס. במהלך כל השהות על הבמה רעדו לי הרגליים מהלחץ, אבל ברגע שהנפתי אותו לא היו לי יותר דילמות. הסתכלתי על הקהל וחיפשתי תגובות, אבל אפילו לא שמעתי בוז. פשוט חייכתי והייתי שמח".
מיד לאחר הטקס, דרשו המארגנים מבודניק להחזיר את המדליה בטענה שהפר את הכללים, אך הוא סירב. "הם החליטו שזה מחריד ורצו לקחת את המדליה ליתר ביטחון, אבל ידעתי שאם הם ינסו לקחת אותה בכוח זה כבר נחשב לפשע, אז פשוט אמרתי להם 'לא'. המדליה עדיין אצלי בכיס. ההישג הוא שלי ובזכות עצמי, הפסילה הרשמית שלהם לא אומרת הרבה".
