חברת התעופה האמירותית "פליי דובאי" הודיעה הערב (רביעי) רשמית כי הטיסות לישראל וממנה יופסקו - כל עוד חקירת ניסיון חטיפת המטוס נמשכת.
בהודעת החברה נכתב: "הבטיחות והרווחה של הנוסעים, אנשי הצוות והפעילות שלנו נותרות בראש סדר העדיפויות שלנו. השעיה זמנית זו תאפשר לרשויות הנוגעות בדבר להמשיך בעבודתן ולברר את כל העובדות סביב האירוע".
הם הוסיפו:" אנו מחויבים באופן מלא לשתף פעולה עם החקירה המתנהלת ולשמור על סטנדרטים גבוהים של בטיחות בכל רשת הקווים שלנו וממשיכים להיות בתיאום הדוק עם רשויות ממשלתיות, רגולטורים וגורמים בנמל התעופה, ונבחן מחדש את ההשעיה ככל שמידע נוסף יהפוך לזמין".
גורם שמעורה במערך הטיסות בין ישראל לאיחוד אמירויות אמר הערב לכאן חדשות שהאמירותים מקיימים בשעות האחרונות מגעים עם הצד הישראלי בניסיון לא להפוך את האירוע היום במטוס פליי דובאי למשבר גדול שיוביל לעצירת הטיסות.
הבוקר, בעת שהייתה בדרכה מדובאי לנמל התעופה בן גוריון, שידרה טיסה FZ1073 אות מצוקה והסתובבה חזרה בעת שהייתה מעל שמי ירדן. זמן קצר לאחר מכן עדכנו בחברת התעופה כי אות המצוקה הופעל בעקבות קטטה בין הטייסים. גורם ישראלי מסר כי נבדק חשד שטייס המשנה, אזרח עומאן, ניסה לחטוף את המטוס ולרסקו - וכי הטייס הראשי, אזרח הודי, מנע זאת. בשלב מסוים במהלך העימות על הטיסה, צלל המטוס 14 אלף רגל, השווים לכ-4.27 קילומטרים, תוך דקה אחת.
הטיסה נחתה בעיר תבוכ בערב הסעודית, ושם חיכו הנוסעים כשמונה שעות עד שטיסת החילוץ המריאה לארץ. בהמשך לכך, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי הממלכה הסעודית דחתה בקשה ישראלית לאפשר למטוסיה לאסוף את הנוסעים הישראלים משטחה.
עקב הסירוב, חברת "פליי דובאי" שלחה מטוס חלופי להטיס את יותר ממאה הנוסעים הישראלים לנתב"ג, אולם עשרות סירבו בתחילה לעלות לטיסה מחשש מחברת התעופה האמירותית. חלק מהנוסעים אף התקשרו לשרת התחבורה מירי רגב ולאנשים מהמטה לביטחון לאומי.
בתוך כך, שב"כ, המוסד, צה"ל ומשרד התחבורה פתחו בחקירה משותפת של האירוע. בין היתר נבחנת השאלה מול הרשויות המקומיות בדובאי, האם היו סימנים מקדימים וכיצד צוות המטוס הורכב מנציג מדינה שאין עמה יחסים דיפלומטיים.
