קנצלר גרמניה פרידריך מרץ התייחס הלילה (בין שלישי לרביעי) ליום הזיכרון לשבעה באוקטובר, ואמר כי מדינתו "תמיד תתייצב מול המערערים על זכותה של ישראל להתקיים".
מרץ הוסיף כי "ביום שנה זה למתקפות הטרור המחרידות של חמאס ב-7 באוקטובר 2023, מחשבותינו נתונות לקורבנות ולמשפחותיהם, לניצולים ולחטופים לשעבר. אנו מכבדים את זכרם של ההרוגים, ואנו מקווים כי הכאב העמוק והפצעים שהותיר יום זה - מעשים מפלצתיים וברבריים אלו - יוכלו להגליד".
"גרמניה ניצבת איתן לצד ישראל. ידידינו הישראלים יכולים לסמוך על מחויבותנו להבטיח שפשע שכזה לא יישנה לעולם. אנו נאבקים למען ביטחונה של ישראל וזכותה להתקיים - זהו לקח שנלמד מהשואה וחלק מהזהות הגרמנית".
הקנצלר טען כי "כעת יש להתמקד בהנחת היסודות לסדר חדש, שבו ישראלים, פלסטינים ושכניהם יוכלו לחיות בשלום ובביטחון. הממשלה הפדרלית מחויבת למטרה זו. אנו משוכנעים כי הדרך הטובה ביותר להשיג יעד זה היא באמצעות הקמת מדינה פלסטינית לצד ישראל".
"כיום אנו עדים לעלייה באנטישמיות בגרמניה - אנטישמיות שלעיתים קרובות מדי נותרת ללא מענה", הוא אמר והוסיף כי "הממשלה הפדרלית תעשה כל שביכולתה כדי להיאבק בנחישות באנטישמיות על כל צורותיה, החדשות והישנות כאחד. יהודים חייבים להיות מסוגלים לחיות ללא פחד בכל מקום בגרמניה".
"החיים היהודיים חייבים להמשיך ולשגשג בחברה שלנו. זו הסיבה לכך שאנו פועלים בנחישות נגד תקריות ותקיפות אנטישמיות. ואנו מתייצבים מול אלו הממעיטים בערך זכותה של ישראל להתקיים או אף מערערים עליה. לא רק ב-7 באוקטובר, אלא בכל יום".
