נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס אמש (שני) למגעים לסיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, והעריך כי שתי המדינות מעוניינות בהסכם, אך הפנה את מרב הלחץ לקייב. "אני חושב שפוטין רוצה להגיע לעסקה יותר מזלנסקי, שצריך להתמקד בזה יותר", אמר טראמפ לכתבים ביציאה מהבית הלבן. "שניהם רוצים לעשות עסקה, אבל הם לא יודעים איך ואנחנו נביא אותם לעשות אותה".
בתוך כך, סגן ראש ממשלת רוסיה, אלכסנדר נובאק, אמר כי "נוכל להחזיר את יצוא הדיזל לרמות של 3.5-3 מיליון טונות בחודש עד סוף השנה". כמות הגבוהה מהכמויות שעליהן הודיע טראמפ במסגרת העסקה הדיזל הזמנית להקלת הסנקציות על הדלק הרוסי. "מדובר בחזרה לרמות שלפני המשבר ושהאספקה כבר תורמת לירידה של 6-5% במחירי הדיזל", ציין.
בשבוע שעבר הודיע טראמפ כי רוסיה הסכימה לספק דיזל לשווקים הגלובליים, ובתמורה הסיר את הסנקציות באופן זמני. העסקה גררה גל ביקורת באוקראינה ומצד חלק מחברי הקונגרס בארצות הברית, בטענה שהיא מעניקה לרוסיה הכנסות להמשך המלחמה מבלי לדרוש ויתורים.
על אף ההצהרות בדבר מגעים לסיום הלחימה, הבוקר נשמע פיצוץ בקייב בירת אוקראינה, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס. האירוע מגיע בהמשך לתקיפות רוסיות אתמול, שפגעו בלפחות שישה מתקני אנרגיה ברחבי אוקראינה. בחרקוב דיווח ראש העיר, איגור טרחוב, כי שלוש גופות חולצו מההריסות.
במקביל דיווח מושל מחוז סטברופול ברוסיה, ולדימיר ולדימירוב, כי שברי כלי טיס בלתי מאוישים גרמו נזק לאזור תעשייה בעיר נבינומיסק, המשמשת מרכז לייצור כימי. בצד האוקראיני דיווח מושל מחוז מיקולאייב כי כטב"מים רוסיים פגעו בטרמינל מטענים בעיר הנמל.
בתחילת השבוע קרא טראמפ לקיים בחירות באוקראינה ולהחליף את הנשיא המכהן, וולודימיר זלנסקי. דבריו נאמרו על רקע עסקת הדיזל שנחתמה בין וושינגטון למוסקבה ועל רקע זעמו של הנשיא האמריקני על הפגיעה האוקראינית בבתי זיקוק בשטח רוסיה.
