מחירי הדלק בארצות הברית צפויים להגיע לשיא תחת הנשיא דונלד טראמפ ערב בחירות האמצע, כך לפי העיתון הכלכלי "פייננשל טיימס". על פי ניתוח שפורסם היום (שני) בעיתון, מחיר הבנזין הממוצע מאז כניסתו לקדנציה השנייה צפוי לעבור את רף ה-3.46 דולר לגלון.
מדובר בשיא חדש לתקופת ממשל נשיאותי, הגבוה מהשיא שנקבע תחת הנשיא הקודם ג'ו ביידן. המחיר הנוכחי עומד על 4.17 דולר לגלון, עלייה של יותר משליש מאז ינואר אשתקד, בעוד מחיר הדיזל זינק ביותר מ-70%. העלייה נובעת בעיקר מהמלחמה נגד איראן שהחלה בפברואר, שהובילה לחסימת מצר הורמוז ולפגיעה בתשתיות אנרגיה.
הנושא הפך לנטל פוליטי משמעותי עבור הרפובליקנים לקראת בחירות האמצע, שבהן יוקר המחיה עומד בראש סדר העדיפויות של הבוחרים. טראמפ הגן על העלייה והציג אותה כתוצאה הכרחית של המערכה למניעת נשק גרעיני מאיראן, וטען כי המחירים יירדו עם סיום המלחמה.
במקביל "הניו יורק טיימס" ואוניברסיטת סיינה פרסמו סקרים לקראת בחירות האמצע, ולפיהם המועמדים הדמוקרטים מובילים על מתחריהם הרפובליקנים בכל שבע מדינות המפתח שבהן מתנהל המרוץ הצמוד ביותר לשליטה בסנאט. במישיגן הדמוקרטים מובילים בפער של 11 נקודות, בטקסס בשבע נקודות, במיין בשש נקודות ובאוהיו ובקנזס בחמש נקודות.
הבוקר דווח במגזין האטלנטיק כי טראמפ שוקל לחדש את התקיפות באיראן מיד לאחר הבחירות שיתקיימו מחר, כדי להפעיל עליה לחץ ולכפות עליה להגיע להסכם.
כמו כן, טראמפ בוחן את תפקודם של שר ההגנה פיט הגסת' ויו״ר המטות המשולבים, הגנרל דן קיין, ומתייעץ עם בעלי בריתו בשאלה אם הציגו לו תמונה אופטימית מדי של המלחמה - במטרה לחפש אשמים בהתמשכות המלחמה ובמחירים הפוליטיים כתוצאה ממנה.
