במאמר שפורסם הלילה (שלישי) בניו יורק טיימס נטען שמאחורי פורום קהלת, בין הגופים שמניעים את הרפורמה המשפטית בישראל, עומדים גופי ימין אמריקניים קיצוניים. הראשון הוא משה קופל, דוקטור למתמטיקה שהקים את קהלת ב-2012. והשני, המיליארדר ארתור דנצ'יק, ממייסדי חברת ההשקעות 'ססקואנה', שככל הנראה תרם לקהלת מיליוני דולרים לאורך השנים.
המאמר סוקר את השפעת הכסף והאידיאולוגיות האמריקניות על הפוליטיקה הישראלית, כשעיתון "ישראל היום" מובא כדוגמה - עיתון המופץ בישראל ונתמך בידי גורמים אמריקניים. בהמשך נטען שקופל, דמות בולטת בסביבה הפוליטית השמרנית בישראל, שומר לאחרונה על פרופיל נמוך ואף צוטט בריאיון במטה קהלת באמרו "גיליתי שאתה עושה הרבה יותר כשאתה נותן לאחרים לקבל את הקרדיט, מאשר להתעקש שיכירו בתרומתך".
הגשר לפשרה | האזינו לעוד יום
במשך עשורים המיליארדר דנצ'יק נשמר מאחורי הקלעים, עד שעיתון "הארץ" פרסם בשנת 2021 על הקשר שלו לפורום קהלת. על פי התחקיר, כספיו הועברו לקהלת דרך ארגון 'הידידות האמריקניות של פורום קהלת', כששניים ממנהלי העמותה הם קרובי משפחתו של קופל. לאחר פרסום התחקיר, נראה כי מקור התרומות לקהלת השתנה לחלוטין, כשמאחוריה עומד הארגון האמריקני 'הקרן המרכזית לישראל'.
בדוח המימון האחרון של קהלת, צוין שמו של דונצ'יק יחד עם ג'ף יס, שותפו של דונצ'יק בייסוד חברת 'ססקואנה', ותורם פוליטי שמרני בארצות הברית בעצמו. ככל הנראה השניים עומדים כיום מאחורי התמיכה הכלכלית הנרחבת לקהלת.
נטען כי לקופל ודנצ'יק הרבה מהמשותף, כשהם חולקים אהדה רבה לישראל ולרעיונות ליברטריאנים. בשנת 2019 רשם פורום קהלת הישג מרשים כששר החוץ בממשלת טראמפ, פומפאו, הודה לארגון על תמיכתו בעמדת הממשל החדשה, לפיה ארצות הברית לא רואה בהתנחלויות הפרה של החוק הבין-לאומי. בעת חשיפת הרפורמה המשפטית בידי שר המשפטים לוין, הוא אף הודה למנהל המחלקה המשפטית של קהלת.
המאמר הביא לציטוט את אמירתו של חבר הכנסת גלעד קריב, לשעבר יו"ר ועדת החוקה, שתיאר את מדיניותו של פורום קהלת כיבוא אמריקני: "הם לא רק מקבלים את התרומה הכספית שלהם מארצות הברית, אלא הם גם מביאים פילוסופיה אולטרה ימנית".
בתגובה לטענות הניו יורק טיימס אמר קופל כי קהלת לא יכולה להכתיב לממשלת ישראל כיצד לפעול, היא רק מספקת עצות, כשחלקן התקבלו וחלקן נדחו. מטעמם של דונצ'יק ויס לא נמסרה תגובה.