משרד ההגנה הפיני הודיע היום (חמישי) כי ישלם כ-316 מיליון יורו עבור מערכת "קלע דוד". משרד ההגנה בהלסינקי אישר לכוחות ההגנה הפיניים לרכוש את מערכת "קלע דוד" כמערכת ההגנה האווירית ארוכת הטווח הבאה של פינלנד. על פי הדיווח, "רפאל" תספק את המערכת.
מערכת "קלע דוד" תרחיב את הטווח המבצעי של יכולות ההגנה האווירית הקרקעית של פינלנד באופן משמעותי. דרישת גובה הטיסה המינימלית של המערכת נקבעה ל- 15 ק"מ. "רכישה זו תיצור יכולת חדשה עבור כוחות ההגנה הפיניים ליירט מטרות בגובה רב. במקביל אנו ממשיכים בפיתוח השאפתני וארוך הטווח של יכולת ההגנה של פינלנד בסביבה ביטחונית חדשה", אמר שר ההגנה אנטי קאיקונן.
הרכש מורכב מחוזה בשווי של כ-213 מיליון יורו מוסף ומימוש מיידי של אופציות צמודות לחוזה נוסף בשווי 103 מיליון יורו. החוזה כולל אופציות רכש נוספות בשווי 216 מיליון יורו. מימוש אפשרי של אפשרויות אלו מחייב החלטה נפרדת. חוזה הרכש יכלול הסכם נפרד בין משרד הביטחון הישראלי למשרד ההגנה של פינלנד, כדי להבטיח את אבטחת האספקה של המערכת. ההסדר יבטיח זמינות של רכיבי מערכת קריטיים.
מערכת "קלע דוד" היא מערכת הגנה אווירית ארוכת טווח שפותחה במשותף על ידי ישראל וארצות הברית. מכירת המערכת לפינלנד תחייב פרסום מכירות על ידי ממשלת ארצות הברית. התעשייה הפינית, יחד עם "רפאל" ו"רייתאון", ישתתפו באינטגרציה של המערכת ובתכנון והצטיידות של גורמי הפיקוד והבקרה.