עד להחלטה בערעור: גלולת ההפלה תאושר לשימוש בארה"ב

עד לערעור: גלולת ההפלה תאושר לשימוש בארה"ב
בית משפט פדרלי בניו אורלינס איפשר את מכירת הגלולה באופן זמני כל עוד נמשכים הדיונים
מחבר שירז תקווה מחבר שירז תקווה
Getting your Trinity Audio player ready...
הפגנה מול בית המשפט העליון בארצות הברית, הפלות
צילום: צילום: אי-פי

בית המשפט הפדרלי לערעורים בניו אורלינס קבע היום (חמישי) שגלולת ההפלה מיפפרקס תישאר זמינה למכירה בארצות הברית באופן זמני. זאת בעוד נמשכים הדיונים בעניינה בבית משפט פדרלי בטקסס.

ההחלטה התקבלה לאחר שבשבוע שעבר בית המשפט הפדרלי בטקסס פסק על הפסקת מכירת הגלולה באופן גורף בטענה כי היא מסוכנת לבריאות. בעקבות פניית הממשל לבית המשפט הפדרלי לערעורים הוחלט כעת כי הגלולה תמשיך להימכר, אך מכירתה תתבצע תחת הגבלות משמעותיות הכוללות ביקור אצל רופא שיאשר את השימוש בה.

שעות אחרי הפסיקה בטקסס, פירסם שופט פדרלי אחר, במדינת וושינגטון, פסיקה הפוכה אשר קובעת כי השימוש בגלולת ההפלה הוא חוקי וכי לא היתה בעיה כלשהי בהליך האישור שלה. החלטתו זו של השופט תומס רייס, ליברלי אשר מונה לתפקיד על ידי ברק אובמה, מחייבת 17 מדינות בארה״ב.

הנשיא ביידן הגיב להחלטת השופט בטקסס ואמר כי מדובר בפסיקה שתפגע במיליוני נשים אמריקניות ולכן בכוונת ממשלו להאבק נגדה. סגנית הנשיא האריס התייחסה לנושא ואמרה שארצות הברית נמצאת כרגע במצב בו פוליטיקאים עודדו עו"ד ושופטים שאינם בעלי סמכות רפואית לעסוק בנושא רפואי לחלוטין.

הפופולריים