ביקורת קשה של אזרחים בריטים לנוכח הקשיים בפינוי אזרחי הממלכה המאוחדת מאזור הקרבות בסודאן. כמו מדינות מערביות רבות בריטניה הודיעה על פינוי הסגל הדיפלומטי שלה והאזרחים מאזור חרטום. עם זאת חלק מהבריטים המבקשים להתפנות מהמדינה המשוסעת טוענים כי "ננטשו והושארו מאחור על ידי ממשלת בריטניה". אזרח בריטי התקוע בסודאן אמר ל-BBC: "מדינות אחרות לא מבזבזות זמן ומפנות אזרחים. אני מניח שלממשלה עדיין אכפת מתדמית של בריטניה כאימפריה. אבל בעצם זה לא משנה. שיתחילו לזוז ולהציל חיים".
Britons trapped in Sudan feel 'abandoned' after week of violence. It's all rather weak and feeble. Other countries don't waste time. I suppose the @FCDOGovUK is still bothering about 'empire' but that's old hat now. GET SOME BACKBONE! Act now, save lives. https://t.co/4IyEb7Buuz
— Arden_Forester (@Arden_Forester) April 24, 2023
מנגד, שר החוץ הבריטי ג'יימס קלוורלי אמר כי ההחלטה לפנות קודם כל דיפלומטים בריטים מהמדינה "התקבלה בשל שיקולי ביטחון ואיומים מפורשים שהיו לפגוע בשגרירות בריטניה". שר החוץ הוסיף כי: "הסיוע שיינתן לאזרחים בריטים שמבקשים לעזוב את סודאן יהיה מועט ביותר".
עד כה ארצות הברית וקנדה הודיעו על פינוי הסגל הדיפלומטי שלהן מהמדינה וכעת הן מנסות לפנות גם את אזרחיהן. נשיא צרפת עמנואל מקרון הכריז כי ארצו פינתה 388 אזרחים וחברי סגל דיפלומטי מחרטום. טורקיה, לה תפקיד מפתח בסודאן, פינתה 640 אזרחים בדרך יבשתית ב-13 אוטובוסים מחוץ לגבולות סודאן. גם מצרים ופקיסטן הודיעו כי פינו את אזרחיהן מהמדינה האפריקנית.
בינתיים, חרף הקריאות להפסקת אש, הקרבות בין הצבא הסדיר למיליציית "כוח ההתערבות המהירה" נמשכים. על פי ארגוני זכויות אדם כ-400 איש נהרגו מאז תחילת הלחימה לפני 9 ימים וכמה אלפים נפצעו. בינתיים בקרובת אין הכרעה ועימותים במקומות אסטרטגיים שונים נמשכים".