מחקר חדש: אכילת צ'יפס מגבירה סיכון לדיכאון

מחקר חדש: אכילת צ'יפס מגבירה סיכון לדיכאון
המחקר שנערך בסין מצביע על קשר בין צריכת מזון מטוגן לבין הבריאות הנפשית
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
טוגנים
צילום: צילום: אי-פי

האם לצ'יפס השפעה שלילית על בריאות הנפש? כך לפחות סבור צוות חוקרים מאוניברסיטת האנגג'ו בסין. על פי הממצאים לאדם הצורך צ'יפס סיכון גבוה ב-12 אחוז ללקות בחרדה וסיכון גבוה ב-7 אחוזים לדיכאון מאשר אצל בני אדם שלא צרכו צ'יפס.

140,728 בני אדם השתתפו במחקר שנפרס על פני 11.3 שנים. מספר זה לא כולל את המשתתפים שנתבקשו לסיים את חלקם במחקר לאחר שאובחנו עם דיכאון בשנתיים הראשונות של המחקר.

בתום המחקר התברר כי בקרב המשתתפים אובחנו 8,294 מקרים של חרדה ו-12,735 מקרים של דיכאון בקרב אלו שצרכו מזון מטוגן. בקרב אלו שאכלו תפוחי אדמה מטוגנים נמצא סיכון של 2 אחוזים יותר ללקות בדיכאון מאשר בקרב אלו שצרכו בשר חזיר מטוגן. המחקר מצא כי מי שצרך בדרך קבע יותר ממנה אחת של מזון מטוגן ביום היו גברים צעירים.

החוקר יו ג'אנג אמר לרשת CNN: "לא צריך להיכנס לפאניקה מהשפעה של אוכל מטוגן – אבל הפחתת השימוש בו עשויה להשפיע לחיוב הן על הבריאות הפיזית והן על הבריאות הנפשית".

הפופולריים