77 בני אדם נהרגו הלילה בהתרסקות המטוס בקולומביה, 22 מהם שחקני קבוצת הכדורגל הברזילאית שאפקואנסה. הקבוצה נסעה לשחק מול אתלטיקו נסיונל הקולומביאנית בגמר גביע הסודאמריקנה, ובדרום אמריקה דווח כי ראשי היריבה ביקשו מההתאחדות הדרום אמריקנית להעניק את התואר לקבוצה שמרבית אנשיה איבדו את חייהם בתאונה.
שרידי המטוס בקולומביה (צילום: AP)
זהו אחד מאסונות התעופה הקשים של השנים האחרונות, אך דומה שהוא ייזכר בעיקר בשל ההקשר הספורטיבי שלו. אלה כמה מהאסונות האוויריים הקודמים שהיו להם גם משמעויות ספורטיביות:
מאי 1949 - טורינו, 31 הרוגים
אסון הספורט הגדול הראשון אירע במאי 1949, כשטורינו, אלופת איטליה, נמחקה כולה בהתרסקות מטוס. תנאי מזג אוויר וראות קשים גרמו למטוס להתרסק סמוך לנחיתה על בזיליקת סופרגה, על גבעה בקרבת שדה התעופה של טורינו; 31 בני אדם איבדו את חייהם, ובהם הרוב המוחלט של שחקני הקבוצה.
"טורינו הגדולה", יריבתה העירונית של יובנטוס – כיום הקבוצה הגדולה בעיר, ובאיטליה כולה – שבה ממשחק ידידות בפורטוגל, בדרכה להבטחת תואר אליפות רביעי ברציפות. הטייס שגה, ככל הנראה, בהערכת המרחקים, וטס היישר לתוך הכנסיה. על הסיפון היו גם מרבית אנשי המנהלה, וכמה עיתונאים שנסעו לסקר את המשחק בליסבון. מאמן נבחרת איטליה בעבר, שרבים מהשחקנים היו חניכיו במדים הלאומיים, נקרא לזהות את ההרוגים. מאז אותה עונה, זכתה טורינו באליפות אחת בלבד.
זירת ההתרסקות, סמוך לטורינו
פברואר 1958 - מנצ'סטר יונייטד, 23 הרוגים
מנצ'סטר יונייטד הייתה אחת הקבוצות המלהיבות באירופה בסוף שנות ה-50, ונודעה בכינוי "תינוקות באזבי", על שם הסגל הצעיר של המאמן האגדי מאט באזבי. בפברואר 1958 היא העפילה לחצי גמר גביע אירופה בפעם השנייה ברציפות, ועשתה את דרכה חזרה מבלגרד למנצ'סטר עם עצירת תדלוק במינכן.
מזג האוויר הקשה על ההמראה, אך צוות הטייסים התעקש לצאת לדרך. בניסיון השלישי, המטוס לא צבר את התאוצה הנדרשת, והחליק על שכבת הקרח במסלול. 23 אנשים נהרגו, שמונה מתוכם שחקני הקבוצה, ובהם הכוכב העולה של הכדורגל האנגלי, דאנקן אדוארס. באזבי נפצע קשה אך שרד, והקפטן בובי צ'רלטון יצא כמעט ללא פגע. נבחרת אנגליה זכתה בגביע העולם כעבור שמונה שנים, יונייטד זכתה בגביע אירופה לאחר שנתיים נוספות, כשרוחו של אדוארס שורה מעל שני התארים.
אסון מינכן (צילום: AP)
דצמבר 1987 - אליאנזה לימה, 43 הרוגים
קבוצת אליאנזה לימה הפרואנית ניצחה את דפורטיבו פוקייאקפה במשחק חוץ ועלתה לפסגת הטבלה. הטיסה חזרה ללימה נקבעה לאותו ערב, במטוס של הצי הפרואני ובתנאי מזג אוויר נוחים, אך תקלה מכנית מנעה ממנו לנחות בשדה התעופה בבירה. במהלך הנסיונות לפתור את התקלה חג המטוס סמוך לשדה התעופה, אך עשה זאת בגובה נמוך מדי והכנף פגעה במי האוקיינוס.
כל יושבי המטוס למעט הטייס נהרגו, כולל כל אנשי הקבוצה. הצי הפרואני הסתיר את מידע על התקרית ולא אפשר לחקירה עצמאית להתבצע; רק לאחר מכן התברר כי כשלים טכניים וחוסר נסיון של הטייס הם אלה שהובילו לטרגדיה.
אפריל 1993 - נבחרת זמביה, 30 הרוגים
נבחרת זמביה הייתה בדרכה להעפלה לגביע העולם בפעם הראשונה בתולדותיה, כשיצאה באפריל 1993 למשחק מוקדמות בסנגל. המסע דרש שלוש עצירות תדלוק בדרך ליעד בדקר. התקלות במטוס המיושן שהופיעו כבר בעצירה הראשונה בקונגו לא טופלו כראוי, ובהמראה השניה, מגבון לחוף השנהב, אחד המנועים כבה, והמטוס צנח אל האוקיינוס האטלנטי.
30 נוסעים ואנשי צוות נהרגו, ובהם כמעט כל סגל ה"צ'יפולופולו", למעט הקפטן שהגיע מאירופה. הנבחרת שהורכבה מחדש כמעט והצליחה להשלים את המשימה ולעלות לטורניר שהתקיים כעבור שנה בארצות הברית, אך היא כשלה במשחק האחרון. ב-2012 זכתה נבחרת זמביה בגביע אפריקה לאומות בליברוויל, סמוך לזירת האסון.
ספטמבר 2011 - לוקומוטיב ירוסלבל, 44 הרוגים
מחזור פתיחת העונה של ליגת ההוקי הקונטיננטלית ייעד ללוקומוטיב ירוסלבל משחק חוץ מול דינמו מינסק. הקבוצה, שהודחה בחצי הגמר בעונה הקודמת, התחזקה בקיץ, ויצאה לטיסה קצרה מהעיר שנמצאת כ-250 קילומטרים מצפון למוסקבה.
כתוצאה מטעות אנוש, החליק המטוס על המסלול במהלך ההמראה, והתרסק על גדות נהר הוולגה. 43 מתוך 45 הנוסעים נהרגו במקום, ואחד משני הניצולים מת מפצעיו בבית החולים. כל שחקני הקבוצה איבדו את חייהם.
שרידי המטוס הרוסי (צילום: AP)