חברת התעופה הבריטית מונרך הפסיקה היום (שני) את פעילותה באופן מיידי. באתר החברה נכתב כי הם ״הפסיקו את המסחר״, ככל הנראה לפי החלטת רשויות התעופה הבריטיות שהקפיאו להם את רישיון המסחר. לא ברור מה יעלה בגורל הנוסעים שרכשו כרטיסים, בהם גם מאות נוסעים ישראלים שאמורים לטוס הלילה מלונדון לתל אביב ומתל אביב ללונדון.
החברה ביטלה כ-300 אלף הזמנות עתידיות ולא ברור מה יעלה בגורל כרטיסי הטיסה שנרכשו כולל לקווים מישראל. ההערכה היא כי כ-6,000 ישראלים רכשו כרטיסים בחברה, שמפעילה שש טיסות שבועיות לישראל, שלוש מלונדון ושלוש ממנצ'סטר. עשרות אלפי נוסעים נותרו תקועים ברחבי העולם וממשלת בריטניה חכרה 30 מטוסים שיחזירו מעל 110,000 תיירים לבריטניה מרחבי אירופה.
מונרך היא חברת חסך (לואו קוסט), ועל פי הערכות לא הצליחה להתחרות עם הענקיות בתחום, איזיג'ט וראיינאייר. התחרות הקשה בענף התעופה באירופה הביאה השנה את אליטליה ואת אייר ברלין להגיש בקשות לפשיטת רגל ולחפש משקיעים לרכישת חלקים מעסקיהן.
החברה הוקמה בלונדון בשנת 1967 ומפעילה כ-40 מטוסים בקווים לאירופה ולמזרח התיכון. קריסת החברה תהווה כאב ראש לכמה מחברות הליסינג הגדולות בעולם, שמימנו את הצי הקיים של החברה וכן לחברת בואינג ממנה רכשה מונארך 32 מטוסים, שטרם סופקו.