התקיפה נגד לוחמי חיזבאללה - ירי בשוגג של רוסיה

התקיפה נגד לוחמי חיזבאללה - ירי בשוגג של רוסיה
לפי דיווח באל ג'זירה, חיל האוויר הרוסי הפציץ את אנשי הארגון לאחר שאלה התקדמו לעבר כוחות דאעש בלי תיאום
מחבר שמעון סימן טוב מחבר שמעון סימן טוב
Getting your Trinity Audio player ready...
מפציץ רוסי בשמי סוריה, ביולי
צילום: צילום: אי-פי

חיל האוויר של רוסיה הוא שביצע אתמול (שני) את התקיפה שבה נהרגו שבעה אנשי חיזבאללה בסוריה, כך דיווחה היום רשת אל ג'זירה.

על פי הדיווח, התקיפה בשוגג נעשתה לאחר שאנשי חיזבאללה התקדמו לעבר יעד של "המדינה האיסלאמית" (דאעש) בפרברי חומס, מבלי שתיאמו זאת עם הכוחות הרוסיים.

העיתון הלבנוני אל אחבאר דיווח כי מלבד אנשי חיזבאללה נהרגו בתקיפה עוד לוחמים ממיליציות הנאמנות לנשיא בשאר אסד. בדיווח זה נטען כי 30 בני אדם נהרגו בתקיפה.

חיזבאללה וצבא רוסיה נלחמים יחד עם צבאו של אסד, נגד הארגונים השונים הפועלים נגד המשטר בדמשק. תחילה דווח כי מדובר בתקיפת מל"ט אמריקני, אולם דובר כוחות הקואליציה שפועלים בסוריה הבהיר כי האזור שבו אירעה התקיפה נמצא מחוץ לתחום פעילותם.

הפופולריים