במקביל לארה"ב: גם ישראל מתכוננת לפרישה מאונסק"ו

במקביל לארה"ב: גם ישראל מתכוננת לפרישה מאונסק"ו
בהודעת מחלקת המדינה האמריקנית נאמר כי, ההחלטה לעזוב את אונסק"ו לא הייתה קלה אך ארה"ב מודאגת מהמשך ההטייה האנטי-ישראלית
מחבר גדעון קוץ מחבר גדעון קוץ
Getting your Trinity Audio player ready...
מטה אונסק"ו
צילום: צילום: סרג' אטל, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה הערב (חמישי) את משרד החוץ להכין את פרישת ישראל מארגון אונסק"ו במקביל לארצות הברית. ארצות הברית הודיעה היום על פרישתה מארגון החינוך, המדע והתרבות של האומות המאוחדות. בהודעת מחלקת המדינה האמריקנית נאמר כי, ההחלטה לעזוב את אונסק"ו לא הייתה קלה אך ארצות הברית מודאגת מהצורך לערוך שינוי יסודי בארגון ומהמשך ההטייה האנטי-ישראלית בארגון.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך על ההחלטה ואמר כי זו ״החלטה אמיצה ומוסרית, משום שאונסק״ו הפך לתיאטרון האבסורד ומשום שבמקום לשמר את ההיסטוריה, הוא מעוות אותה״. 

ראשת הארגון אירינה בוקובה, הודיעה כי אמרה כי ההחלטה האמריקנית היא הפסד למשפחת האומות המאוחדות וכי היא מביעה חרטה עמוקה על הצעד. ארצות הברית הודיעה לראשת הארגון כי ברצונה להמשיך ולתרום לארגון כמשקיפה שאינה חברה.

ארצות הברית החלה בהליך פרישה שייכנס לתוקף בדצמבר 2018 וישראל החלה בהליך מקביל שייכנס לתוקף באותו תאריך. בכל מקרה ישראל לא תישאר בארגון אם ארצות הברית תחליט לפרוש.

בשבוע הבא אמור להיבחר מזכ"ל חדש לארגון. כרגע, צמודים בראש מועמדי קטר וצרפת (שרת התרבות לשעבר אודרי אזולאי) עם 13 קולות ואחריהם מועמדת מצרים עם 11. מצרים מנהלת קמפיין נגד המועמד הקטרי המואשם בכתיבת בפרסומים אנטישמיים. ישראל וארצות הברית יבחנו שוב את החלטתן לפרוש אם וכאשר ישנה הארגון את מדיניותו האנטי ישראלית. 

השדולה למען ישראל בארה"ב, איפא"ק, הודיעה כי היא מצדיעה להחלטת הממשל לעזוב את ארגון אונסק"ו. "במשך שנים הארגון חוטא למטרתו הראשונית שהייתה קידום שלום וביטחון ומעדיף לתקוף את הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון. ההטייה האנטי ישראלית של הארגון חותרת תחת הניסיונות לסיים את הקונפליקט הישראלי-פלסטיני בדרכי שלום, על-ידי כך שהיא מחזקת גורמי פלסטינים שמסרבים לפיוס עם ישראל. אנחנו מעריכים את צעדה של ארה"ב, שתפסה עמדה נגד הניסיונות לבודד ולעשות דה-לגיטימציה לבת-בריתנו ישראל. אנחנו מקווים שאונסק"ו ישנה כיוון ויפסיק את ההטייה הלא מוסרית שלו נגד ישראל", נאמר בהודעה.

ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי, אמרה בתגובה כי פרישת ארצות הברית מהארגון היא עניין שלהם, וכי הממלכה המאוחדת נשארת חברה מחוייבת באונסק"ו.

שגריר ישראל באונסק"ו כרמל שאמה הכהן, המליץ לראש הממשלה בנימין נתניהו להחליט על פרישה מיידית מהארגון. "החלטת ארה"ב הופכת את הארגון לעוד יותר הזוי ואבוד, אבל אולי הזעזוע הזה יועורר מחשבות אמייות על רפורמות מקצועיות", אמר. הוא הטיל את אשמה על המשלחת הפלסטנית ועל "מי שהרשה להם להשתולל בהחלטות אנטי ישראליות".

יו״ר הקואליציה, ח״כ דוד ביטן (ליכוד) אמר כי הוא קורא לממשלת ישראל להודיע על פרישה מיידית מהארגון בעקבות ארה״ב. "מודה לממשל האמריקאי על ההחלטה האמיצה ועל העמידה האיתנה לצידנו נגד הארגון שכבר מזמן הפך לכלי לתעמולה אנטי ישראלית ואנטישמית במסווה של ארגון בינלאומי נייטראלי", אמר ביטן. 

יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי אמר כי  הוא מברך את ארצות הברית על החלטה נכונה לפרוש מחברות באונסק"ו. לדבריו, אונסק"ו לא עוסק בתרבות אלא בעיוות ההיסטוריה היהודית ובפוליטיקה של סמלים. שרת החוץ לשעבר ח״כ ציפי לבני  (המחנה הציוני) אמרה כי זהו מסר לעולם שיש מחיר לפוליטיזציה, חד-צדדיות ולעיוות ההסטוריה.

הפופולריים