דוברת הכוחות הכורדיים אמרה הערב (חמישי) לכאן 11 כי העיר א-רקה בסוריה נקייה לחלוטין ממחבלי דאעש. בשיחה ממה שהייתה עד לא מכבר בירת "המדינה האיסלאמית" בסוריה, אמרה נאסרין עבדאללה כי למרות תבוסת דאעש בעיר, טרם ניתן אישור לתושביה לשוב לבתיהם משום שרבים מהם ממולכדים.
ביום שלישי האחרון הכריז ארגון המורדים, "הכוחות הסוריים הדמוקרטיים", כי העיר א-רקה נכבשה כולה מידי דאעש. לטענת ארגון המורדים, שנתמך על ידי ארצות הברית, אחרוני מחבלי דאעש שנותרו בתחומי העיר נמלטו ממנה.
הקרבות לכיבוש א-רקה, שהוכרזה בעבר בירת דאעש, נמשכו יותר מארבעה חודשים, מאז יוני האחרון. מלבד צבא סוריה, לחמו בעיר גם מיליציות סוניות שונות כמו גם מיליציות כורדיות. גם הקואליציה הבינלאומית למאבק בדאעש, בהובלת ארצות הברית, השתתפה בלחימה.
לפי הארגון הסורי לזכויות האדם, מאז פרוץ הלחימה לשחרור העיר, נהרגו בה 3,250 בני אדם, 1,130 מהם אזרחים. מנתונים שפרסם הארגון עולה כי 270 תינוקות וילדים נהרגו בהפצצות על העיר. ההערכת הארגון היא כי מאות בני אדם נלכדו מתחת להריסות העיר שחלקים רבים ממנה נחרבו בלחימה.
א-רקה שבצפון סוריה שימשה כבירה דה-פקטו בחליפות שעליה הכריז דאעש בשלוש השנים האחרונות. העיר נחשבה ל"מרכז המבצעים" של הארגון, ותוכננו בה לאורך השנים הללו פיגועים רבים שבוצעו בסוריה ובמדינות אחרות. בחודשים האחרונים דאעש נהדף מהעיר כמעט לחלוטין, ואנשיו שעוד נותרו בה התרכזו בעיקר בשטח קטן במרכז העיר.