המפלגה הקומוניסטית השולטת בסין אישרה היום (רביעי) במסגרת קונגרס המפלגה כמה רפורמות שלטוניות חסרות תקדים. במסגרתן, קבעה הלשכה הפוליטית של המפלגה שורת הנהגה חדשה, ובחרה מחדש בנשיא המכהן, שי ג'ינפינג, לקדנציה נוספת של חמש שנים.
החלטת הלשכה הפוליטית חיזקה באופן משמעותי את ג'ינפינג, שהפך למעשה למנהיג החזק ביותר במדינה מאז מאו דזה-דונג. בנוסף לבחירתו לקדנציה נוספת לנשיאות, החליטה המפלגה לקבע בחוקה הסינית את המינוח "המחשבה של שי". מדובר בכבוד שזה לו רק מייסדה המפורסם של סין הקומוניסטית, מאו.
הסעיף החדש בחוקה, תחת שמו של שי, מאשרר את אסטרטגיית הנשיא המכהן למאבק בשחיתות וכן את מדיניותו הכלכלית לפיתוח וקדמה תעשייתיים במדינה. משמעות הסעיף היא כי כל אדם שיקרא תיגר על הפילוסופיה של שי, ייחשב לאדם המערער על המשטר עצמו.
מלבד ביצור מעמדו של ג'ינפינג, ראש הממשלה, לי קצ'יאנג, היה המנהיג היחיד מבין שבעה שנשאר בתפקידו בשורת השינויים שביצעה הלשכה הפוליטית של המפלגה הקומוניסטית.
נשיא סין, שי ג'ינפינג, באמצע, לצד ששת המנהיגים החדשים בסין (צילום: אי-פי)
בחירת הלשכה הפוליטית להנהגת המדינה כללה שבעה חברים שכולם בשנות ה-60 לחייהם, ובפעם הראשונה אף מנהיג לא נולד לפני שנת 1949. הרכב הוועדה, שנהנית משליטה מוחלטת במדינה בעלת הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, אמור לכלול מגוון רחב של קולות מבין האליטה המפלגתית.
מעמדו של ג'ינפינג התחזק עוד לפני הכרזת הלשכה הפוליטית של המפלגה, לאור תכנית הפיתוח התשתיתית והתעשייתית האדירה שלו, העונה לשם "חגורה אחת, דרך אחת", שמטרתה לחבר רשת מסחר רציפה מסין לאירופה ולמזרח התיכון.
קונגרס המפלגה הקומוניסטית נחשב לכינוס ולאירוע הפוליטי החשוב ביותר של סין, ובו נקבעות החלטות הרות גורל והחשובות ביותר של המדינה בכל חמש שנים. הוא מתקיים במשך שבוע, רובו בדלתיים סגורות.