טראמפ על ניסוי הטיל של קוריאה הצפונית: "נטפל במצב"

טראמפ על ניסוי הטיל של קוריאה הצפונית: "נטפל במצב"
נשיא ארה"ב אמר בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן כי גישתו לפיונגיאנג לא השתנתה. הוא קרא לחיזוק הצבא: "עמלים על בניית הכח הצבאי - לא כמו הדמוקרטים"
מחבר סוכנויות החדשות מחבר סוכנויות החדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ
צילום: צילום: אי-פי

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, התייחס הלילה (שלישי) לניסוי בשיגור הטיל הבליסטי שערכה קוריאה הצפונית, ואמר כי "זה הוא מצב חדש שאיתו ניאלץ להתמודד". הוא הוסיף כי ארצות הברית "תטפל במצב הזה". לדבריו, "אנחנו לוקחים את זה ברצינות רבה. לא השתנה דבר מגישתנו כלפי קוריאה הצפונית".

במפגש עם עיתונאים בבית הלבן אמר הנשיא האמריקני כי "הצבא עבורי הוא בעדיפות העליונה ואנחנו עמלים על בניית הכוח הצבאי, בניגוד לדמוקרטים שעבורם הוא בעדיפות שנייה". לדבריו, "אנחנו רוצים לממן את הצבא כך שיהיה חזק וטוב יותר".

הערב דיווחה סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהפ" כי קוריאה הצפונית ערכה ניסוי שיגור בטיל בליסטי. הסוכנות ציטטה גורם צבאי במטות המשולבים של קוריאה הדרומית. על פי הדיווח, השיגור נעשה בשטח מצפון לפיונגיאנג בלילה שבין שלישי לרביעי.

מזכיר ההגנה האמריקני, ג'יימס מאטיס, אמר היום כי בניסוי שביצעה קוריאה הצפונית, הגיע הטיל המשוגר לגובה הרב ביותר מבחינתה אי-פעם. בעקבות הניסוי, ביקשה יפן לכנס פגישה דחופה במועצת הביטחון של האו"ם.

לאחרונה התבטא בכיר בדיקטטורה המסוגרת והכריז כי "הגרעין הוא עניין של חיים ומוות עבור קוריאה הצפונית. מנהל המחלקה הצפון-אמריקנית במשרד החוץ של המדינה, צ'ו סון הוי, אמר בוועידה למניעת הפצת נשק גרעיני שנערכה במוסקבה כי ארצו לא מתכננת לקיים שום משא ומתן עם ארצות הברית בנושא הזה.

ב-20 בנובמבר הכריז טראמפ על קוריאה הצפונית כמדינה תומכת טרור – מהלך שלדבריו יגרור סנקציות נוספות על הדיקטטורה המסוגרת. הנשיא האמריקני אמר כי ההכרזה היא צעד שצריך היה להתבצע מזמן, וכי היא חלק מ"קמפיין לחץ מקסימלי" על פיונגינאג. קוריאה הצפונית הוצאה לפני תשע שנים מהרשימה, בה נמצאות איראן, סוריה וסודאן. 

"בנוסף לאיום על העולם עם חורבן גרעיני, קוריאה הצפונית תמכה בעקביות בפעולות טרור בינלאומיות כולל התנקשויות על אדמה זרה", אמר טראמפ בישיבת קבינט. בהקשר זה ציינו בכירים בממשל את רצח אחיו למחצה של קים ג'ונג און בנמל תעופה במלזיה השנה כפעולת טרור.

הפופולריים