קוריאה הצפונית הזהירה הלילה (חמישי) פעם נוספת מפני מלחמה גרעינית בחצי האי הקוריאני, בעקבות תרגיל משותף שקיימו הצבאות של קוריאה הדרומית וארצות הברית. "המלחמה הפכה משאלה של 'אם' לשאלה של 'מתי'", נאמר בהודעה ששידרה הטלוויזיה הממלכתית במדינה.
"אנחנו לא רוצים מלחמה, אך האמירות והפעולות של ארצות הברית הפכו אותו לדבר בלתי נמנע", נמסר עוד מהדיקטטורה המסוגרת. "אם אכן זה יקרה – נגרום לארצות הברית לשלם על מעשיה".
בשבוע שעבר הודיעה קוריאה הצפונית כי היא קיימה ניסוי גרעיני נוסף, הפעם בטיל הבליסטי "הוואסונג 15", שלטענתה "יכול להגיע לכל מקום בארצות הברית". בהודעה נטען כי הטיל הגיע לגובה של 4,475 קילומטרים וטווח של 950 קילומטרים, וכי הוא נשא "מטען כבד".
כמו במקרים קודמים, בעקבות הניסוי בפיונגיאנג קיימו הצבאות של קוריאה הדרומית וארצות הברית תרגיל משותף. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר בעקבות הניסוי כי "זהו מצב חדש שאיתו ניאלץ להתמודד", והתחייב שארצות הברית "תטפל במצב הזה".
אמש דיווח אתר חדשות המסקר את אסיה כי רוסיה הפרה את הסנקציות נגד קוריאה הצפונית וייבאה ממנה מוצרי נפט, מה שהוביל לצניחה במחירי הדלק בפיונגיאנג. על פי הדיווח, מחיר הדיזל ירד בכ-60% בקוריאה הצפונית בחודש נובמבר הודות לסחר עם מוסקבה, ואילו מחיר הבנזין ירד בשיעור של 25%.
על פי הפרסום, רוסיה מייבאת "כמויות עצומות של דלק" מהמחוז הקוריאני ריאנגאנג, הגובל עם סין – זאת למרות ההחלטות של ארצות הברית ושל האו"ם האוסרות על כך. בחודש ספטמבר האחרון דיווחו גם סוכנות הידיעות רויטרס וה"וושינגטון פוסט" האמריקני כי רוסיה עוזרת למשטרו של קים ג'ונג און לעקוף את הסנקציות נגדו.
ביום שלישי הכריז סגן שר החוץ הרוסי איגור מורגולוב כי ארצו "מקיימת ערוצי קשר פתוחים מול קוריאה הצפונית", והציע לנצל אותם על מנת לסייע בהפחתת המתיחות בחצי האי. "אנחנו מקיימים דיאלוג ומוכנים להשתמש בהשפעה שלנו עליהם".