"אין לי ספק שהנשיאה לשעבר הורתה לרצוח את התובע ניסמן"

"אין ספק שהנשיאה לשעבר הורתה לרצוח את ניסמן"
העיתונאי דמיאן פצ'טר נאלץ להימלט מארגנטינה לישראל, אחרי שחשף פרטים על מות התובע היהודי. בראיון לכאן רשת ב' הוא משחזר: "לקחתי תיק גב ותפסתי את הטיסה הראשונה לארץ"
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
נשיאת ארגנטינה לשעבר כריסטינה קירשנר
צילום: צילום: אי-פי

ב-18 בינואר 2015 נמצאה בארגנטינה גופתו של התובע המיוחד אלברטו ניסמן, זמן קצר לפני שאמור היה למסור עדות בקונגרס בנוגע לטיוח המעורבות האיראנית בפיגוע הקטלני בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס. היום (רביעי), כמעט שלוש שנים אחרי, בית המשפט במדינה הדרום אמריקנית הפך לרשמי את מה שצעקו רבים - וקבע כי ניסמן נרצח, ולא התאבד כפי שנטען תחילה.

העיתונאי הארגנטינאי דמיאן פצ'טר קיבל מידע כבר באותו היום שלפיו גורמים בשלטון עמדו מאחורי המעשה. פסיקת השופט החזירה אותו אל התקופה ששינתה את חייו לנצח, כפי שסיפר בראיון לאסתי פרז בכאן רשת ב'.

פצ'טר, שהחל לחקור לעומק את מות התובע היהודי, הפך למטרה עבור שלטונה של נשיאת ארגנטינה לשעבר כריסטינה קירשנר, שעמדה במרכז חקירת הפיגוע. מהר מאוד הוא הבין כי לא יוכל עוד להרגיש בטוח בארצו, ומאז הוא חי בישראל ועובד כיום כעיתונאי ב" i24news". "התחיל כדור שלג שיצא משליטתי", הוא משחזר. "הביון הארגנטינאי רדף אחריי, הצטיירתי בתקשורת כאויב המדינה. כנראה הדברים שצייצתי וחשפתי נגעו בעצב רגיש אצל הממשלה".

לדבריו, "מהרגע הראשן שניסמן מת, כולנו ידענו מה קרה. זה היה 12 שעות לפני העדות בקונגרס, ועצם העובדה שהוא נמצא עם כדור בראש – בעיניי זה הבהיר שזו לא הייתה התאבדות. קיבלתי מידע ממקור, ואחרי שאימתתי וצייצתי אותו, היה לפחות סוכן אחד שעקב אחריי. מובן שחששתי לחיי, אז לקחתי תיק גב – ותפסתי את הטיסה הראשונה לישראל".

העיתונאי הארגנטינאי טוען כי כבר בדרכו מארגנטינה לישראל, דרך אורוגוואי, הרשויות בבואנוס איירס פרסמו לציבור את פרטי הטיסה. "הם חדרו למערכת הפנימית של חברת התעופה, שהיא בעצם בידי השלטון, ושאבו את כל הפרטים שלי. זה היה רגע מפחיד, תארי לך שפה בישראל לשכת ראש הממשלה הייתה מפרסמת בחשבון הרשמי שלה פרטים של עיתונאי".

גם בחלוף השנים, לפצ'טר אין ספק מי אחראי למותו של אלברטו ניסמן: "ברור לי שלקירשנר הייתה מעורבות, ולא רק אני אומר את זה, אלא גם אנשים שעבדו אצלה. אני שואל את עצמי – מי נתן את הפקודה? אני חושב שההוראה הזו ניתנה על ידה, כי היא ראתה סכנה להמשך השלטון שלה. היא פחדה להצטייר כמי שניהלה משא ומתן עם איראן, האחראית לפיגוע".

ומה לגבי עתידו? "לארגנטינה אני לא אחזור", הוא מצהיר, "לפחות לא בזמן הקרוב. אין לי עניין לבדוק אם יצאתי מהרשימות שלהם. מדינה שלא יכולה להגן על חייו של פרקליט – ודאי לא תגן על עיתונאי".

הפופולריים