קוריאה הדרומית: עצרנו ספינה שהעבירה נפט לצפון בניגוד לסנקציות

קוריאה הדרומית: עצרנו ספינה שהעבירה נפט לצפון
משרד החוץ בסיאול אישר כי הספינה, שנשאה את דגל הונג קונג, נתפסה בדרכה לקוריאה הצפונית. דיווח: "ספינות של קוריאה הצפונית עגנו ברוסיה ועזבו כשהן מלאות בנפט"
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
מיכלית הנפט שנתפסה בדרך לקוריאה הצפונית
צילום: צילום: אתר vesseltracker

גורם במשרד החוץ של קוריאה הדרומית אישר הבוקר (שישי) כי המדינה עצרה ספינה שהעבירה נפט לקוריאה הצפונית, בניגוד לסנקציות הבינלאומיות האוסרות על כך. על פי הדיווח, מיכלית הנפט "Lighthouse Winmore" נשאה מוצרי נפט מזוקק, והונף עליה דגל הונג קונג. היא נתפסה במים בינלאומיים.


במקביל, הלילה דווח על הפרה נוספת של הסנקציות נגד הדיקטטורה המבודדת. ספינות של קוריאה הצפונית עגנו בנמל ברוסיה, ולדברי גורמים "עזבו כשהן מלאות בנפט", בניגוד לאיסור של מועצת הביטחון של האו"ם.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ האשים אתמול את סין כי היא לוקחת חלק בהפרת הסנקציות נגד קוריאה הצפונית. "סין נתפסה על חם. אני מאוד מאוכזב שסין מאפשרת לנפט להגיע לקוריאה הצפונית", צייץ הנשיא האמריקני והוסיף: "לעולם לא יהיה פתרון ידידותי לבעיית קוריאה הצפונית אם זה ימשיך לקרות".


מוקדם יותר השבוע דיווח עיתון בקוריאה הדרומית כי לוויני סיור אמריקניים הבחינו בספינות סיניות מעבירות נפט לכלי שיט של קוריאה הצפונית כ-30 פעמים מאז חודש אוקטובר האחרון. במשרד החוץ של בייג'ינג דחו את הטענות. גורם במשרד אמר כי הוא אינו מכיר מידע בנושא, וכי סין "אוכפת באדיקות את מגבלות הסחר". 

לפני כשבועיים פנה טראמפ למקבילו הרוסי ולדימיר פוטין וביקש ממנו לסייע בפתרון המשבר עם קוריאה הצפונית. "הנקודה העיקרית הייתה לדבר על קוריאה הצפונית משום שאנחנו נשמח לקבל את עזרתה של רוסיה עם הקוריאנים. סין עוזרת, רוסיה לא. אנחנו רוצים את העזרה של הרוסים", אמר טראמפ לעיתונאים לאחר ששוחח עם פוטין בטלפון.

בתוך כך, פיונגיאנג המשיכה לאיים במלחמה גרעינית בחצי האי הקוריאני, על רקע המשך התרגילים הצבאיים המשותפים של צבאות קוריאה הדרומית וארצות הברית. בהודעה ששודרה בטלוויזיה הממלכתית במדינה לפני כשלושה שבועות, אף נאמר כי "המלחמה הפכה משאלה של 'אם' לשאלה של 'מתי'".

הפופולריים