א-סיסי יתמודד לקדנציה שנייה בבחירות לנשיאות

א-סיסי יתמודד לקדנציה שנייה בבחירות לנשיאות
נשיא מצרים הבטיח שהבחירות יהיו סמל של שקיפות, ניקיון כפיים וחירות. המועמד היחיד עד כה שהצהיר על כוונתו להתמודד מול א-סיסי הוא עורך הדין ופעיל זכויות האדם, חאלד עלי
מחבר רועי קייס מחבר רועי קייס
Getting your Trinity Audio player ready...
הודעת הבחירות של א-סיסי
צילום:

נשיא מצרים, עבד-אל פתאח א-סיסי, הכריז הערב (שישי) כי יתמודד לקדנציה שנייה בבחירות לנשיאות שיתקיימו בסוף חודש מרץ. הוא הצהיר על כוונתו בוועידה "סיפורה של מולדת" שהחלה ביום רביעי האחרון וסקרה את הישגיו בארבע השנים האחרונות.

א-סיסי הבטיח כי הבחירות יהיו סמל של שקיפות, ניקיון כפיים וחירות, והוסיף כי הוא מייחל שהמצרים יקבלו את הצגת מועמדותו לקדנציה נוספת. עד כה, המועמד היחיד שהצהיר על כוונתו להתמודד מול א-סיסי הוא עורך הדין ופעיל זכויות האדם, חאלד עלי. דווח גם כי הרמטכ"ל לשעבר, סאמי ענאן, מתכוון להתמודד, אך טרם הצהיר על כך באופן רשמי.

נשיא מצרים נבחר בשנת 2014 לאחר שהצבא, והוא בראשו, הדיח את מוחמד מורסי, מהאחים המוסלמים. נגד מורסי וממשלתו נערכו הפגנות המוניות. הוא נעצר והועמד לדין בגין רצח והסתה לרצח של מפגינים. על מורסי נגזרו 20 שנות מאסר בגין הרג המפגינים ועוד 20 שנות מאסר באשמת ריגול עבור קטר.

הפופולריים