מחקר חדש קובע: עד 2100 גובה פני הים יעלה ב-65 ס"מ

מחקר חדש: עד 2100 גובה פני הים יעלה ב-65 ס"מ
המחקר מתבסס על ממצאים שנאספו במשך 25 שנה ומקורם בנתוני לוויין. על אף הממצאים, ראש הצוות החוקר מסתייג: "בהתחשב בשינויים הגדולים שאנו רואים היום בכיסויי הקרח, זה לא סביר"
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
כדור הארץ
צילום: צילום: NASA

סוכנות החלל של ארצות הברית (NASA) פרסמה מחקר חדש ולפיו, גובה פני הים אינו עולה בצורה ליניארית, אלא עולה באופן מהיר יותר בכל שנה. מקורם של הממצאים הוא בניתוח של נתוני לוויין, שאסף מידע במשך 25 שנה.

 על פי המחקר, גובה פני המים עלול לגדול פי שניים עד שנת 2100, כלומר כ-65 סנטימטרים. מדענים סבורים כי הסיבה לשיניים המהירים היא שינויי האקלים באזורים שונים בכדור הארץ.

 "זו כמעט בוודאות הערכה שמרנית", אמר סטיב נרם – פרופסור לאווירונאוטיקה באוניברסיטת קולורדו, שהוביל את הצוות שערך את המחקר. "האקסטרפולציה שלנו מניחה כי גובה פני הים ישתנה בעתיד כפי שהשתנה ב-25 השנים האחרונות, אך בהתחשב בשינויים הגדולים שאנו רואים היום בכיסויי הקרח, זה לא סביר", אמר נרם.

 המחקר מאגד נתונים ממשימות של לוויינים שמנוהלות בשיתוף של נאס"א עם סוכנות החלל הצרפתית ועם סוכנות האוקיינוסים והאטמוספירה האמריקנית (NOAA). ניתוח הנתונים הראה כי בעוד שבשנות ה-90 עלה גובה פני הים בכ-2.5 מילימטרים בשנה, כיום פני הים עולים בכ-3.4 מילימטרים.

 המשימות של הלוויינים היו לספק של כחצי מיליון מדדים מדויקים של גאות במקומות שונים בעולם. הלוויינים סיפקו נתונים של גובה פני הים בכל עשרה ימים במשך 25 שנה.

הפופולריים