הפרלמנט בסין אישר היום (ראשון) תיקון חוקתי המבטל את מגבלת הכהונה של תפקיד הנשיא במדינה. המהלך יאפשר לנשיא הנוכחי, שי ג'ינפינג, להמשיך בתפקידו מעבר לשתי הקדנציות שבהן הוא מכהן. ההצבעה בפרלמנט עברה ברוב כמעט מוחלט של 3,000 הנציגים - שניים בלבד הצביעו נגד, ושלושה נעדרו.
המפלגה הקומוניסטית בסין, השולטת במדינה, הציגה את התיקון המדובר לחוקה בחודש שעבר. הוא עבר, כצפוי, ברוב כמעט מוחלט בפרלמנט, שכן בית הנבחרים מורכב ברובו מאנשי המפלגה.
באוקטובר האחרון אישרה המפלגה הקומוניסטית, במסגרת קונגרס המפלגה, כמה רפורמות שלטוניות חסרות תקדים. במסגרתן, קבעה הלשכה הפוליטית של המפלגה שורת הנהגה חדשה, ובחרה מחדש בנשיא המכהן, שי ג'ינפינג, לקדנציה נוספת של חמש שנים.
החלטת הלשכה הפוליטית חיזקה באופן משמעותי את ג'ינפינג, שהפך למעשה למנהיג החזק ביותר במדינה מאז מאו דזה-דונג. בנוסף לבחירתו לקדנציה נוספת לנשיאות, החליטה המפלגה לקבע בחוקה הסינית את המינוח "המחשבה של שי". מדובר בכבוד שהיחיד שזכה לו עד כה היה מייסדה המפורסם של סין הקומוניסטית, מאו.
הסעיף החדש בחוקה, תחת שמו של שי, מאשרר את אסטרטגיית הנשיא למאבק בשחיתות וכן את מדיניותו הכלכלית לפיתוח וקדמה תעשייתיים במדינה. משמעות הסעיף היא כי כל אדם שיקרא תיגר על הפילוסופיה של שי, ייחשב לאדם המערער על המשטר עצמו.
מלבד ביצור מעמדו של ג'ינפינג, ראש הממשלה, לי קצ'יאנג, היה המנהיג היחיד מבין שבעה שנותר בתפקידו בשורת השינויים שביצעה הלשכה הפוליטית של המפלגה הקומוניסטית.