"בלאק קיוב פרצה למחשב של נשיא ניגריה בשירות קיימברידג' אנליטיקה"; בחברה הישראלית מכחישים

"בלאק קיוב הישראלית פרצה לנשיא ניגריה למחשב"
בכיר בחברה שבמרכז שערוריית פייסבוק טען כי אנשי בלאק קיוב פרצו למחשב של מוחמדו בוהארי לפני הבחירות לנשיאות במדינה האפריקנית. בלאק קיוב: "שקר מוחלט, מעולם לא עבדנו איתם"
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
Getting your Trinity Audio player ready...
בלאק קיוב
צילום:

חברת הריגול הישראלי "בלאק קיוב" עמדה מאחורי פריצה למחשב של נשיא ניגריה ב-2015, בשירות חברת "קיימבירדג' אנליטיקס" – כך טען היום (שלישי) כריסטופר ווילי, בכיר בשורות חברת ניתוח המידע שניצבת בשבועות האחרונים בלב סערה סביב דליית מידע על עשרות מיליוני משתמשים בפייסבוק. בבלאק קיוב הכחישו את הדברים וטענו כי כלל לא עבדו עם קיימברידג' אנליטיקס.

במהלך שימוע בפני הפרלמנט הבריטי, שבו גולל את מעשיה של קיימברידג' אנליטיקס, אמר ווילי כי בלאק קיוב, חברת ריגול שהוקמה על ידי יוצאי המוסד הישראלי, עמדה מאחורי פריצה למחשבו של נשיא ניגריה, מוחמד בוהארי, במסגרת עבודתה עבור קיימבירדג' אנליטיקס וחברת SCL, המחזיקה בבעלות עליה. הפריצה המדוברת התרחשה עוד לפני שנבחר לנשיא, במהלך מערכת הבחירות בניגריה לפני כשלוש שנים.

בעקבות הטענות, בבלאק קיוב פרסמו הודעת הכחשה ואף הצהירו כי יתבעו את קיימברידג' אנליטיקס ואת ווילס עצמו. "מדובר בשקר מוחלט והזייה פרי דמיונו של אדם שלא שמענו אודותיו מעולם. בלאק קיוב לא עבדה עם קיימברידג' אנליטיקס או מישהו שקשור אליה", נכתב בהודעת החברה הישראלית. "כמו כן, אף עובד בחברה מעולם לא עבד בניגריה ו/או כף רגלו של אף עובד בחברה מעולם לא דרכה בניגריה בכל הקשור לבלאק קיוב".

עוד נמסר בתגובה: "אנו מוחמאים מכך שבכל פרשייה בינלאומית נזרק שמה של בלאק קיוב לאוויר, וכנראה מדובר בספורט בינלאומי בימים אלה. בלאק קיוב תתבע את האדם הזה ואת קיימברידג' אנליטיקס בכל פאונד שנשאר לה או שלא נשאר לה. יודגש כי החברה עבדה, עובדת ותעבוד תמיד בהתאם לחוק, בכל מדינה בה היא עובדת ובהתאם לחוות דעת של משרדי עורכי הדין המובילים בעולם".

הסערה סביב פעילותה של קיימברידג' אנליטיקס בפייסבוק הגיעה לאחרונה גם לישראל. הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים הודיעה לרשת החברתית על פתיחת חקירה מנהלית בעניינה בעקבות הפרסומים על העברת המידע, והאפשרות שביצעה הפרות חוק נוספות סביב מידע אישי של ישראלים. הרשות תחקור אם נעשה שימוש בלתי חוקי במידע אישי של משתמשים ישראלים, באופן שפוגע בזכותם לפרטיות, ומפר את דיני הגנת הפרטיות בישראל.

מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, הגיב בשבוע שעבר לראשונה לפרשה, והודה: "עשינו טעויות בנוגע למידע שהיה בידינו". בפוסט שפרסם בחשבונו האישי, הוא הוסיף כי הפרשה מהווה הפרת אמון בין פייסבוק למשתמשי הרשת. צוקרברג טען כי רק בסוף השבוע גילו בפייסבוק שקיימברידג' אנליטיקס" לא מחקה את המידע.

הפופולריים