שליט קוריאה הצפונית קים ג'ונג און ביקר בבייג'ין ונועד עם הנשיא שי ג'ינפינג, כך אישרה סין הלילה (רביעי). ככל הידוע זו הייתה הפעם הראשונה שבה יצא קים מגבולות ארצו מאז עלה לשלטון לפני יותר משבע שנים.
לפי סוכנות הידיעות הסינית אמר קים לשי כי הוא מחויב לפירוז חצי האי קוריאה מנשק גרעיני. "אפשר להגיע לפירוז אם יקבלו קוריאה הדרומית וארה"ב את מאמצינו ברצון טוב וייצרו אוירה של שלום ויציבות". עוד הוסיף קים שהוא מוכן לנהל דו שיח עם ארה"ב ולהיפגש עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
בכיר בלשכת הנשיא בקוריאה הדרומית בירך על דבריו של שליט קוריאה הצפונית בנושא הפירוז מגרעין ואמר כי מדובר ב"צעד חיובי". מהבית הלבן נמסר שנשיא ארה"ב עודכן על דבר הביקור החשאי של מנהיג קוריאה הצפונית מנשיא סין.
למרות שהביקור הוגדר לא רשמי, הופעתו של קים בבייג'ינג כללה כמעו את כל המרכיבים של ביקור ממלכתי, כולל משמר כבוד וסעודה באולם הגדול של העם בכיכר טיין-אן-מן. קים ושי נועדו גם במעון ההארחה הרשמי, שם נטע עץ ב-1959 קים איל סונג.
המנהיגים ונשותיהם (צילומים: אי-פי)
האישור הסיני אודות הביקור מגיע לאחר יומיים של השערות, ניחושים ושמועות אודות רכבת מאובטחת שהגיעה מקוריאה הצפונית ושיירה המסיירת בבירה הסינית. הביקור, אותו כינתה סין ביקור לא רשמי, נמשך מיום ראשון עד יום רביעי.
סוכנות הידיעות של קוריאה הצפונית לא הזכירה את ההתחייבות של קים לפירוז או את פגישתו עם הנשיא טראמפ, הצפויה להיערך בחודש מאי. לפי הדיווח של סוכנות הידיעות, שי קיבל בשמחה את הזמנתו של קים לבקר בקוריאה הצפונית, דבר שהתקשורת הסינית לא הזכירה.
סין הייתה באופן מסורתי בעלת הברית הקרובה ביותר של הדיקטטורה המבודדת, אך הקשרים נחלשו בעקבות המרדף של קים אחר נשק גרעיני והגיבוי הסיני לסנקציות שהאו"ם הטיל בתגובה.
המנהיגים מסיירים וקים ג'ונג און ורעייתו (צילומים: אי-פי, מתוך הטלוויזיה הסינית)
משרד החוץ של סין ציטט את קים בהודעה ארוכה ולפיה אמר לשי כי המצב בחצי האי הקוריאני מתחיל להשתפר, בגלל שקוריאה הצפונית לקחה יוזמה להקל על המתיחות ולהציע שיחות שלום. "זוהי עמדתנו העקבית לפרז מנשק גרעני את חצי האי, בהתאם לרצונו של הנשיא המנוח קים איל סונג והמזכיר הכללי המנוח קים ג'ונג איל", אמר קים ג'ונג און, לפי ההודעה.
סין תדרכה את הנשיא טראמפ על ביקורו של קים, כולל מסר אישי מהנשיא שי לטראמפ, נאמר בהודעת הבית הלבן. "אנו רואים את ההתפתחות הזו כעדות נוספת לכך שקמפיין הלחץ המירבי יוצר את האווירה המתאימה לדיאלוג עם קוריאה הצפונית", נאמר בהודעה.
בתוך כך, הניו יורק טיימס פרסם תמונות לוויין המראות לכאורה כיצד קוריאה הצפונית מרחיבה את פעילותה הגרעינית.