תחקיר של העיתון "הסאנדיי טיימס" שהתפרסם הבוקר (ראשון) מעלה כי רוסיה פעלה כדי להטות את הבחירות האחרונות בבריטניה לטובת מועמד מפלגת הלייבור, ג'רמי קורבין, בעזרת "בוטים" - חשבונות פיקטיביים בטוויטר. בתחקיר, שבוצע בשיתוף אוניברסיטת סוונסי, נטען כי כ-6,500 חשבונות טוויטר רוסיים נוצרו כמה חודשים לפני הבחירות והחלו להשמיץ את המפלגה השמרנית ואת העומדת בראשה, ראש הממשלה תרזה מיי.
לפי הדיווח, חשבונות הטוויטר הפיקטיביים עשו שימוש בשמות של נשים מערביות באורך של 15 תווים, שככל הנראה תורגמו מרוסית. בנוסף, החשבונות הציגו מצג שווא על כמויות המשתתפים בעצרות תמיכה במפלגת הלייבור. בין השאר, המשתמשים הללו תקפו בטוויטר את תרזה מיי לאחר הפיגוע במנצ'סטר לפני כשנה, בטענה כי אילולא הייתה מדללת את כוחות הביטחון באזור - הפיגוע יכול היה להימנע.
אחת העדויות שפורסמו במסגרת התחקיר העלתה כי החשבונות נהגו לפרסם בטוויטר הודעות דומות בו זמנית. כמו כן, נמצא כי תשעה מתוך עשרה ציוצים שעסקו במפלגת הלייבור כללו דברי תמיכה בה, בעודשתשעה מתוך עשרה ציוצים שעסקו במפלגה השמרנית היו בגנות מפלגת השלטון.
השר הבריטי האמון על הסייבר והדיגיטל בבריטניה, מאט הנקוק, אמר כי הגילויים החדשים מראים כי בעידן החדש ישנם אומות המנסות להתערב בבחירות דמוקרטיות של מדינה אחרת. הנקוק הוסיף כי על הרשתות החברתיות לחשוף את המידע שיש להן על כך. פרופסור אלכסנדר טלאוורה מאוניברסיטת סוונסי, שאסף וניתח את הנתונים, מסר כי "העובדות מראות שהרובוטים האלו פעלו להטיית הבחירות, וזהו ככל הנראה רק קצה הקרחון בכל מה שנראה כהתערבות בבחירות".
חבר הפרלמנט השמרני העומד בראש ועדת התרבות, התקשורת והספורט, דמיאן קולינס, אמר כי הוא ידרוש מטוויטר לספק תשובות על חשיפת הממצאים. קולינס הוסיף כי "כל התערבות רוסית בפוליטיקה של בריטניה היא הפרה של חוק הבחירות ואנחנו צריכים לפעול על מנת למנוע זאת".
מפלגת הלייבור מסרה בתגובה כי הרוסים תמכו דווקא במפלגה השמרנית במהלך הבחירות. כמו כן, הוסיפו בלייבור כי לא היו מודעים לרובוטים או לדברים דומים, ואף אחד מתומכי המפלגה לא עשה שימוש בכאלו. רשת טוויטר ציינה בתגובה כי היא נלחמת בבוטים פיקטיביים ומשפרת כל הזמן את המערכות הפנימיות שלה על מנת למנוע מקרים כמעין אלו.
לאחרונה נשמעה בבריטניה ביקורת נגד קורבין על כך שנמנע מלגנות את פעולותיה של רוסיה בעקבות התקיפה הכימית של משטר אסד נגד אזרחים סורים. מנגד, רוסיה עומדת זה תקופה ארוכה במרכזה של שערורייה גם בארצות הברית, סביב הטענות כי התערב במערכת הבחירות שם כדי לקדם את בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות.