המשטר בקוריאה הצפונית, הנתון תחת סנקציות בינלאומיות מחמירות, משווע למטבע חוץ. לאחרונה נחשפה דרך נוספת שלו להשיג את מבוקשו - כדורגל. השליט, קים ג'ונג און, מקדם ומטפח את הכדורגל בארצו ומשלשל לקופת המדינה את מרבית שכרם של המצטיינים שבהם שזכו לחתום בקבוצות בליגות האירופיות השונות.
האזינו לדיווח ב"שעה הבינלאומית" עם ערן סיקורל בכאן רשת ב':
כך, למשל, משחקים 15 כדורגלנים צפון קוריאנים בליגות השונות באיטליה. הבכיר שבהם הוא האן וואנג סונג, שחקן קליארי מהליגה הראשונה, שעל פי כמה פרסומים גם ענקיות הכדורגל יובנטוס, טוטנהאם וליברפול הביעו עניין בשירותיו. השחקנים יצאו לאיטליה בתיווך חבר סנאט איטלקי אנטוניו ראצ'י שהגיע לפיונגיואנג עם משלחת דיפלומטית הכוללת גם מאמני כדורגל מהעיר פרוג'יה. הם חיפשו שחקנים כישרוניים וזולים ואיתרו את אותה קבוצת שחקנים.
באיטליה חתמו השחקנים על חוזים גבוהים במונחים צפון קוריאנים ועל פי החשד, כ-90% משכרם של הכדורגלנים מוצא את דרכו אל קופת המדינה כשהם עצמם נאלצים להסתפק בחלק מזערי ממנו.
ג'יימס מונטאג, עיתונאי וסופר כדורגל בריטי, מסביר כי פרט למטבע החוץ היקר, קוריאה הצפונית משיגה במהלך הזה גם יחסי ציבור טובים מחוץ למדינה כאשר הספורטאים מיגים צד רך יותר של המשטר הדיקטטורי.
דוח של האו"ם קובע כי עובדי כפיה צפון קוריאנים המעבירים את מרבית שכרם משטר מכניסים לקופת המדינה בין 200 מיליון לשני מיליארד דולר בשנה. על פי החדשות כאמור, זה המקרה גם עם שחקני הכדורגל הנשלחים לשחק מחוץ לגבולות קוריאה.
עד כמה הממשל בפיונגיאנג זיהה את הכדורגל ככלי שרת למנגנון הפרופגנדה הצפון קוריאני? חוקר בשם כריסטופר גרין מאוניברסיטת ליידן, שראיין יותר מ-300 עריקים צפון קוריאני, למד מהם כי במדינה יש דגש גדול מאוד על כדורגל במסגרת שיעורי החינוך הגופני ובשנת 2013 נפתחה אקדמיית הכדורגל הבין לאומית של פיונגיאנג. בהתחשב בכך שקוריאה הצפונית נמצאת תחת עיצומים בינלאומיים כבר שנים, השקעה כלכלית במיזם כזה מצביעה על חשיבותו.