עיתון הבילד הגרמני אמש (ראשון) כי צעיר יהודי בן 17 הותקף בליל שבת בתחנת הרכבת Zoo בברלין. הצעיר האזין לשיר "תל אביב" של הזמר עומר אדם, כשהוא מלווה בני חברים נוספים. שלושה בני אדם נעצו בו מבט והתלחששו, עד שאחד מהם ניגש לצעיר ושאל אם הוא יהודי.
לאחר שהצעיר ענה בחיוב, אמרו לו השלושה שהם מגיעים מעזה, ואם יראו אותו שוב באזור "יפתחו לו את הפרצוף", מאחר ש"זאת העיר שלנו". כשהרכבת הגיעה לרציף, אחד התוקפים ניסה לדחוף את הנער לעבר המסילה והיכה אותו. המשטרה הגיעו למקום, אך התוקפים נמלטו.
לפני כחודשיים הותקף בברלין צעיר יהודי, על ידי מהגר סורי-פלסטיני. בסרטון, שפורסם בחשבון הטוויטר של הארגון Jüdisches Forum הנאבק באנטישמיות, נראה התוקף מכה בצעיר עם חגורה, תוך שהוא צועק עליו "יהודי" בערבית. "זה קרה ממש ליד הבית שלי", אמר הצעיר, אדם ארמוש, לכאן חדשות. "אני עדיין בהלם, בשוק".
התקיפה נפסקה רק לאחר שאדם שעבר במקום התערב, והרחיק את התוקף מהמקום. ארמוש טופל בבית חולים, ולאחר מכן הגיש תלונה במשטרה שפתחה בחקירה האירוע. לטענת הצעיר, הוא הותקף רק כי חבש כיפה על ראשו. התוקף הורשע בתקיפה וגרימת נזק.
בעקבות האירוע התחייבו פוליטיקאים בכירים בגרמניה למגר את תופעת האנטישמיות. שר החוץ של גרמניה, הייקו מס, הצטלם עם כיפה בעקבות המקרה וכתב: "אם צעירים מותקפים רק בגלל שהם חובשים כיפה, זה בלתי נסבל. אסור שיהודים ירגישו מאוימים על ידינו שוב".
בתחילת 2018 פרסם משרד התפוצות את דוח המגמות והתקריות האנטישמיות לשנת 2017, המצביע על עלייה בהיקף גילויי האנטישמיות בכמה מדינות. שר התפוצות נפתלי בנט הציג את הדוח בישיבת הממשלה, וקרא "לוודא שכל יהודי בכל מקום בעולם יכול לחיות את חייו בבטחה ובגאווה".
מהדוח עולה כי ב-2017 נרשם שיא במספר התקריות האנטישמיות שתועדו בבריטניה. בין היתר, חלה עלייה של 78% בתקריות שכללו אלימות פיזית נגד יהודים ביחס ל-2016, ועלייה של 30% בהיקף התקריות האנטישמיות כולן ברחבי הממלכה המאוחדת.
הדוח מצביע על עלייה במספר התקריות האנטישמיות גם בגרמניה, ברקע התחזקות הימין הקיצוני במדינה וההחרפה במשבר הפליטים. בדוח של משרד התפוצות מצוין כי המהדורה המחודשת של "מיין קאמפף" של אדולף היטלר הפכה לרב מכר בגרמניה.
על פי הנתונים שהציג המשרד, יותר מ-50% מאוכלוסיית הפליטים שנמלטו למערב אירופה מחזיקה בדעות אנטישמיות. בנוסף, צוינו גם העלייה במעמדן של תנועות ימין קיצוני במדינות הללו וכן התעצמות בשיח השנאה בקרב תנועות שמאל רדיקלי באירופה ובארצות הברית, המתבטא גם בקמפוסים באוניברסיטאות השונות.