נשיא קוריאה הדרומית, מון ג'אה אין, בירך היום (שלישי) על חתימת מזכר ההבנות בפסגה ההיסטורית בין נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לשליט קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און. ג'אה אין אמר כי ההסכם סולל דרך חדשה קדימה וכי "האזור לא יחזור לאחור".
פסגה בסיגפור: משדר מיוחד בכאן 11
"קים ג'ונג-און ייזכר כמי שעשה היסטוריה, ניצל את הרגע, ולקח צעד לעבר העולם", אמר הנשיא הדרום קוריאני. "ההסכמות של היום סוללות דרך חדשה קדימה ומשאירות מאחור את ימי החושך והעימותים. מדובר בפגישה היסטורית, ולמרות הקשיים - אנחנו לא נחזור לאחור".
טראמפ עצמו התייחס היום להבדלים ברטוריקה שלו מול קוריאה הצפונית ואמר לעיתונאי שון האניט ברשת פוקס האמריקנית: "אני חושב שללא הרטוריקה, לא היינו כאן. אני באמת מאמין בזה. הטלנו עיצומים. ממשלי עבר השתמשו במדיניות של שתיקה ונהגו לא לענות לרטוריקה חריפה - זה לא מה שצריך לעשות. לא אהבתי את הרטוריקה החריפה ולפעמים הרגשתי מטופש להשתמש בה, אבל לא הייתה לנו ברירה".
בתוך כך, איראן הזהירה היום את פיונגיאנג מפני חתימה על הסכם עם ארצות הברית. דובר ממשלת איראן, באהקר נובחאקט, טען כי "אנחנו עומדים מול איש שחוזר בו מחתימתו". בנוסף, דובר ועדת הביטחון הלאומי בפרלמנט האיראני שלל אפשרות לפגישה בין נשיא איראן, חסן רוחאני, לבין טראמפ. "הפגישה הזאת היא כמעט בלתי אפשרית, וככל הנראה לא תקרה. ארצות הברית קטעה את היחסים עם איראן, נסוגה מהסכם הגרעין, והטילהשוב עיצומים על טהראן", אמר.
הנציגה העליונה ליחסי החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, בירכה על הפסגה המדינית וההסכם שנחתם בה. "הפסגה היום מחזקת את התפישה שלנו, שדיפלומטיה היא הדרך היחידה להתקדם על-מנת להביא לשלום בחצי-האי הקוריאני", טענה.
גם שר החוץ הבריטי, בוריס ג'ונסון, בירך על ההתקדמות המדינית. ג'ונסון כתב בחשבון הטוויטר שלו כי הוא מקבל בברכה את הדיווחים על השיחות בונות האמון בין טראמפ לקים ואמר שהמחויבות של קוריאה הצפונית לפעול לפירוז של חצי האי הקוריאני הוא צעד ראשון לקראת עתיד משגשג במדינה.