פסגת נאט"ו תצא היום (רביעי) לדרך בבריסל, וצפויה להימשך יומיים, כשבמוקד הדיונים בין המדינות החברות בארגון יהיו טענות נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על מימון בלתי פרופורציונלי של האמריקנים. "ארצות הברית משלמת יותר מדי לנאט"ו", אמר טראמפ בפגישה עם מזכ"ל נאט"ו מארק סטולטנברג. "גרמניה היא שבויה של רוסיה כי היא קונה ממנה גז - למה אנחנו צריכים לממן את ההגנה שלה אם רוסיה שולטת בה? בזכותי נאט"ו גייס כסף".
דברים דומים השמיע הנשיא האמריקני אתמול, עוד בטרם המריא לפסגה באירופה, כשצייץ בטוויטר: "ארצות הברית מוציאה הרבה יותר מכל מדינה אחרת על מנת להגן עליהם. זה לא הוגן כלפי משלם המיסים האמריקאי. בנוסף לכך אנו מפסידים 151 מיליארד דולר על סחר עם האיחוד האירופי. הם מטילים עלינו מכסים עצומים".
בנאט"ו מאמינים כי למרות איומיו של טראמפ, ארצות הברית לא תפרוש מהארגון, והדגישו כי נעשים מאמצים להעלאת הסכומים מצד מדינות אירופה. מזכ"ל הארגון אמר בתגובה לדברי הנשיא האמריקני כי "למרות חוסר ההסכמה, הברית תקיים את המדיניות ואת נושא הוצאות הביטחון. אני צופה דיון כן ופתוח בנוגע להוצאות הביטחון. נאט"ו חזק הוא חשוב לאירופה אך גם לארצות הברית. טראמפ אמנם מדבר בבוטות אבל כולנו מסכימים שאין חלוקה שווה בתקציבי נאט"ו".
הלילה הודיע ממשל טראמפ שיטיל מכסים חדשים נוספים על יבוא סחורות מסין בשווי 200 מיליארד דולר. בין אלפי הסחורות כלולים בין השאר מאות מוצרי מזון וכן מוצרי טבק, פחם, כימיקלים, מוצרי עץ ואלומיניום, ביגוד, מזון לכלבים וחתולים ומוצרי אלקטרוניקה.
במשך יותר משנה ממשל טראמפ עודד בסבלנות את סין לסגת מהתנהגותה הלא הגונה, לפתוח את השוק ולפעול בתחרות אמיתית, אמר נציג הסחר האמריקני רוברט לייטיזר בהודעתו על הכוונה להטיל מכסים. במקום להיענות לדאגותינו הלגיטימיות סין החריפה את צעדיה נגד סחורות אמריקניות. אין הצדקה לצעד כזה.
במשרד המסחר הסיני אמרו בתגובה כי המכסים החדשים אינם מתקבלים על הדעת ובייג'ינג תצטרך להגיב לצעדים אלו של וושינגטון. עוזר שר המסחר הסיני, לי צ'נגאנג אמר כי מדיניות "מידה כנגד מידה" שבה נוקטת ארצות הברית תביא בסופו של דבר להרס הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם.