לחץ בין-לאומי: 90 מדינות קראו לישראל לבטל את ענישת הפלסטינים בעקבות הפנייה להאג

90 מדינות פנו לישראל: חדלי מענישת הפלסטינים
נציגים של עשרות מדינות - ביניהן איטליה וגרמניה, חתמו על ההצהרה. השגריר ארדן: "הפלסטינים מנצלים את האו"ם כדי להפעיל טרור מדיני". שר החוץ אלי כהן: "הצהרות וחתימות חסרות משמעות"
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
בית הדין הבינלאומי בהאג
צילום: צילום: איי-פי

נציגיהם של יותר מ-90 מדינות באו"ם חתמו הלילה (שלישי) על הצהרה שקוראת לישראל לחזור בה מצעדי הענישה שנקטה כלפי הפלסטינים בעקבות פנייתם לבית הדין הבינלאומי בהאג. נוסף על המדינות המוסלמיות והערביות, חתמו על ההצהרה גם מדינות שאוהדות את ישראל, כמו איטליה וגרמניה. שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן אמר בתגובה כי "הפלסטינים מנצלים את המנגנון המעוות של האו"ם כדי להפעיל טרור מדיני".

שר החוץ אלי כהן התייחס גם הוא לעצומה ואמר: "הצהרות וחתימות חסרות משמעות לא יעצרו אותנו מלקבל את ההחלטות הנכונות שיגנו על אזרחינו ויבטיחו את עתידנו". לדבריו, "האינטרס של כל מדינות העולם צריך להיות הפסקת ההסתה של הרשות הפלסטינית, שמעודדת טרור ומשלמת למחבלים רוצחי יהודים. מדינת ישראל מחויבת בראש ובראשונה לביטחון ישראל".

לפני כחודש קיבל בית הדין הבינלאומי בהאג החלטה לגבש חוות דעת משפטית בנוגע ל"הימשכות השהות הישראלית בשטחי הגדה", לאחר הצבעה באו"ם. בעקבות כך, בית הדין יקבע האם השהות הישראלית ביהודה ושומרון יכולה להיות מוגדרת כ"כיבוש מתמשך", כלומר סיפוח דה-פקטו. דבר כזה מהווה הפרה של המשפט הבין-לאומי והחלטות קודמות של מועצת הביטחון.

מתוך המדינות שהצביעו, רק 17 מדינות התנגדו להצעה - ביניהן קנדה, גרמניה, אוסטרליה, אוסטריה וגם ארצות הברית, שהפעילה לחץ כבד על מנת לנסות ולדחות את הבקשה. בהצעה תמכו 98 מדינות, ביניהן אוקראינה, איחוד האמירויות ומרוקו.

הפופולריים