בקטאר המוסלמית והשמרנית חיים יותר מ-200 אלף מאמינים נוצרים, הדת השנייה בגודלה. בימי המונדיאל גם הם זוכים לעדנה ופותחים את בתי הפולחן שלהם גם למצלמות וגם לאוהדים הזרים שהגיעו לדוחה מכל רחבי העולם.
ארסניה מהפיליפינים חיה בקטאר ומספרת שהיא נהנית מחופש פולחן. "אני לא מושפעת מכך שזו מדינה מוסלמית, אני יודעת שזו תוכנית האל שאהיה בקטאר כדי להפיץ את האלוהות. הם גם מכבדים אותנו, הם מכבדים את האמונה. אנחנו מכבדים אותם. הם הציבו אבטחה כדי שנהיה מוגנים לא רק כאן, אלא בכל מקום", סיפרה.
מרסדס מקוסטה ריקה היא נוצרת קתולית שחיה בקטאר כבר 14 שנים: "אני לא מוצאת שום בעיה בלהיות קתולית כאן. שום דבר לא מונע ממני מלקיים את הפולחן הדתי שלי". עם זאת, מרסדס מתמודדת גם עם המגבלות במדינה השמרנית ולא חוששת. "אי אפשר להטיף בשוק הראשי, אומרים לנו - 'תעשו את זה, אבל בתוך המתחם שלכם עם האנשים שלכם'. אנשים אומרים - 'אתם לא יכולים להביא את הברית החדשה', אני יכולה, יש לי את הספר שלי כאן. אני עושה את זה לשימוש אישי, עם המעגל הקתולי שלי".
האם נראה את אותו היחס ליהודים? האב בשארה אופטימי: "אני חושב שמתי שתבקש הם יקבלו את זה, כי הם היו פתוחים כלפי הנוצרים". ארסניה סיכמה - "אני מעודדת את האנשים בישראל להמשיך להתפלל עבור המזרח התיכון. זו לא מדינה נוצרית, שהלב של הרשויות תמיד יקבל אותנו".