זלנסקי לביידן: "הסיוע האמריקני תורם ליציבות הכלכלה האוקראינית"

זלנסקי לביידן: "הסיוע תורם לכלכלה האוקראינית"
נשיא אוקראינה שוחח עם הנשיא האמריקני והודה לו על הסיוע "חסר התקדים" • ברוסיה אוספים מידע צבאי מהמדינות הבאלטיות
מחבר שחר אלהרל ודב גיל הר מחבר שחר אלהרל ודב גיל הר
ולדימיר זלנסקי, ג'ו ביידן 2022
צילום: צילום: אי-פי

המלחמה באוקראינה: נשיא אוקראינה זלנסקי אמר היום (שני) ששוחח בטלפון עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן והודה לו על הסיוע "חסר התקדים" שוושינגטון סיפקה לאוקראינים מאז החלה הפלישה הרוסית. לדבריו: "הודיתי על הסיוע הצבאי והפיננסי חסר התקדים שארה"ב מספקת לאוקראינה. זה תורם לא רק להצלחה בשדה הקרב, אלא גם מסייע ליציבות של הכלכלה האוקראינית. אנו מעריכים גם את הסיוע של ארה"ב בתיקון מערכת האנרגיה האוקראינית".

זלנסקי הוסיף כי שוחח גם עם נשיא צרפת מקרון על דיפלומטיה, הגנה, אנרגיה וכלכלה. זלנסקי שוחח גם עם נשיא טורקיה ארדואן על הסכם התבואה והייצוא הימי. "כמו תמיד, זו הייתה שיחה מפורטת, ועסקה במה שחשוב לא רק לאוקראינה ולטורקיה, אלא גם ברמה הגלובלית", אמר.

בנוסף, זלנסקי התייחס לניתוקי החשמל בעיר אודסה ואמר כי הם עושים כל שביכולתם כדי להחזיר את החשמל והתאורה באזור דרום המדינה, כשבאודסה המצב החמור ביותר בהיבט זה.

בהודעת הבית הלבן אודות שיחת ביידן-זלנסקי נמסר כי הנשיא ביידן הדגיש שארה"ב שמה בעדיפות ראשונה את שכלול יכולות ההגנה האווירית של אוקראינה במסגרת הסיוע הצבאי שהיא מעניקה לה. עוד נכתב בהודעה כי הנשיא ביידן בירך על "פתיחותו הפומבית של זלנסקי להגעה לשלום צודק המבוסס על עקרונות בסיסיים המופיעים באמנת האו"ם".

קריאה רוסית לאסוף מידע צבאי מהמדינות הבאלטיות

קבוצה צבאית ניאו-נאצית רוסית קראה לחבריה באמצעות הטלגרם לאסוף מידע על פעילויות צבא בגבולות של לטביה, ליטא ואסטוניה. הפנייה נעשתה בשבוע שעבר בערוץ הטלגרם הרשמי של ״כוח המשימה הרוסי״.

מקור אנונימי אמר לגרדיאן הבריטי כי "המהלך יוצא הדופן" של כוח המשימה הרוסי מצביע על כך שהכוחות הצבאיים מתוסכלים ומאוכזבים מהדרך בה מתנהלת המלחמה באוקראינה. הדבר מעלה את השאלה כמה שליטה עדיין יש לפוטין על הכוחות הרוסיים המעורבים במלחמה.

כוח המשימה הרוסי קשור קשר הדוק לקבוצת וגנר, יחידה צבאית בראשות בעל ברית קרוב של פוטין וכיום מובילה את המתקפה הרוסית לכבוש את העיר באחמוט שבאוקראינה. המקור טוען שהקבוצות יכולות אולי להשתמש בשיטות קיצוניות יותר משלהן כדי לנהל את המלחמה באוקראינה - למשל מתקפה על מדינת נאט"ו, מה שיוביל להסלמה של הסכסוך.

הפופולריים