ההתבטאות של הבמאי הישראלי שעוררה סערה בהודו - והתגובות

ההתבטאות של הבמאי הישראלי שעוררה סערה בהודו
שגריר ישראל בהודו תקף את נדב לפיד לאחר שכינה את הסרט "תיקי קשמיר" "סרט תעמולה שקרי": "ניצל את תפקידו בצורה הגרועה ביותר" • בכירים בממשל ההודי: "דבריו דומים להכחשת שואה" • הסרט מציג את מלחמת קשמיר הראשונה מנקודת מבטם של ההינדים, שאומרים שהפקיסטנים ביצעו בהם מעשי טבח
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
נדב לפיד, פסטיבל קאן, 08.07.21
צילום: צילום: רויטרס

שגריר ישראל בהודו נאור גילון תקף היום (שלישי) את הבמאי נדב לפיד, שמונה לתפקיד יו"ר חבר השופטים בפסטיבל הסרטים של גואה שבהודו, ועורר סערה לאחר שאמר הלילה שהסרט "תיקי קשמיר" הוא "סרט תעמולה וולגרי ושקרי". גלון כתב היום בציוץ בטוויטר שהבמאי "ניצל את תפקידו בצורה הגרועה ביותר" כשתקף את הסרט, שעוסק מלחמת קשמיר הראשונה. הסרט מציג את המלחמה מנקודת מבטם של ההודים, שאומרים כי ברחו מהמקום בעקבות מעשי טבח שביצעו בהם הפקיסטנים.

גם בכירים בממשל ההודי ושחקנים מקומיים תקפו את ההתבטאות של הבמאי ואמרו כי "אם השואה נכונה - גם תיקי קשמיר הם סיפור נכון" וכי דבריו דומים להכחשת שואה. גילון הוסיף על כך בציוץ שכתב כי דבריו של לפיד הביאו לכך שחלק מההודים אף החלו לטעון כי "ייתכן שיש בעיות אמינות הנוגעות לשואה ולסרט רשימת שינדלר". "חברינו ההודים עשו הכול כדי להראות את הקשר החם שלהם עם ישראל, ולדעתי זו הסיבה שמינו אותך לתפקיד. זאת היא יומרנות וחוסר רגישות לדבר על אירועים היסטוריים, שהם פצע פתוח, מבלי לימוד מעמיק של הנושא", הוסיף השגריר.

חבל קשמיר הוא איזור שנוי במחלוקת בין פקיסטן להודו מאז הקמת שתי המדינות ב-1947. ארבע מלחמות פרצו בקשמיר בין שתי המדינות: בין השנים 1949-1947, ב-1965, 1971 וב-1999. המתיחות בין הודו ופקיסטן סביב האזור החריפה ב-2019 אחרי שנים של שקט יחסי, כשממשלת הודו הודיעה על ביטול האוטונומיה של החבל. הצו שפרסמו ההודים חילק למעשה את חבל קשמיר המאוחד לשני מחוזות - לדאק וג'אמו-קשמיר כאשר למחוז לדאק, המערבי מבין השניים, גם לא יהיה בית מחוקקים. 

הפופולריים