ראש הממשלה על החלטת האו"ם: "הדרך לפתרון הסכסוך אינה עוברת דרך מסדרונות האו"ם"

רה"מ לפיד: פיתרון הסכסוך לא יגיע דרך האו"ם
בנוסף, הנחה לפיד להכין "ארגז כלים ביטחוני מדיני" בתגובה למהלך הפלסטיני והכריז כי הוא יגרור השלכות
מחבר קלמן ליברמן מחבר קלמן ליברמן
Getting your Trinity Audio player ready...
בית הדין הבינ"ל בהאג
צילום: צילום: אי.פי

ראש הממשלה יאיר לפיד ערך הבוקר (ראשון) מספר שיחות ביטחוניות ומדיניות והנחה להכין "ארגז כלים ביטחוני מדיני" בתגובה להחלטת האו"ם בנוגע לשהות הישראלית ביהודה ושומרון. לפיד אמר: "הדרך לפתרון הסכסוך אינה עוברת דרך מסדרונות האו"ם או גופים בין לאומיים אחרים, ולמהלך הפלסטיני יהיו השלכות".

ראש חטיבת ארגונים בינלאומיים במשרד החוץ, אמיר וייסברוד, התייחס היום בכאן רשת ב להחלטת האו"ם. בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן אמר וייסברוד שהפלסטינים מנהלים קמפיין דה-לגיטימציה מאז ועדת החקירה אחרי שומר החומות. "זה מאמץ מתמשך, הם לא רוצים להיכנס למשא ומתן אז הם מנסים באמצעות החלטות בינלאומיות לייצר לחץ על ישראל".

על אף העובדה שההחלטה עברה ברוב של 98 מדינות, הפלסטינים לא הצליחו לגייס לצידם מדינות חשובות. "בסופו של דבר הרבה מדינות רואות בישראל מדינה ערכית. באירופה, 21 מתוך 27 מדינות הצביעו נגד. משרד החוץ עשה מאמצים גדולים" הסביר וייסברוד.

בין המדינות שהצביעו בעד ההחלטה, ונגד ישראל, הייתה אוקראינה. "החלטה בהחלט מקוממת. אנחנו נמצא דרך להביע את מורת הרוח מול האוקראינים. נזמן את השגריר השבוע ונחשוב על עוד דרכים נוספות לתגובה", אמר וייסברוד. לדבריו, שהצבעה זו נבעה מכך שאוקראינה הגישה תביעה נגד רוסיה באותו בית דין והיא אינה רוצה לפגוע בסמכות שלו.

לאחר קבלת ההחלטה, הנושא עובר לדיון בית הדין בהאג."זהו תהליך שלוקח זמן, שנה או שנתיים עד שבית הדין יגבש דעה. רוצים לייצר קמפיין של חרם - אבל יש לנו דרך להתמודד עם זה. עשרות משפטנים ודיפלומטים יערכו לזה ויפעלו בהתאם", סיכם וייסברוד.

בית הדין הבינלאומי בהאג קיבל את החלטת האו"ם העוסקת בשהות הישראלית ביהודה ושומרון. בית הדין יידרש לגבש חוות דעת משפטית האם נוכחות ישראל היא כיבוש מתמשך, קרי סיפוח, ומהן ההשלכות והאחריות של המדינה במקרה זה.

הפופולריים