כוחות פרטיזניים הניפו היום (שישי) דגלי אוקראינה במרכז העיר חרסון אחרי נסיגת כוחות הצבא הרוסי ממנה שלשום. התושבים נקראו להישאר בבתים בזמן שמתקיימת סריקה אחר כוחות רוסיים שנותרו בה. חבר המועצה המחוזית של חרסון אמר לרשת "סקיי" כי רוב שטח העיר מצוי כעת תחת שליטה אוקראינית. "אין יותר נוכחות צבאית רוסית בגדה הימנית של הדנייפר", מסר צבא רוסיה בהודעה רשמית. "כל הכוחות נפרשים בגדה השמאלית". משרד ההגנה הרוסי הודיע כי למעלה מ-30 אלף חיילים רוסים נסוגו.
חיילים אוקראינים ברחובות חרסון | תיעוד@Yoav__Zehavi pic.twitter.com/Jtfq1OVRyM
— כאן חדשות (@kann_news) November 11, 2022
בתוך כך, הוול סטריט ג׳ורנל פרסם הלילה כי דרום קוריאה תמכור לראשונה פגזי ארטילריה המיועדים לכוחות אוקראיניים בעסקת נשק סודית בין סיאול לוושינגטון. גורמים אמריקנים אמרו לעיתון כי ארצות הברית תרכוש 100 אלף פגזים של תחמושת ארטילרית בקוטר 155 מ"מ שיימסרו לאוקראינה.
על פי ההערכות, התחמשות תספיק כדי לספק ליחידות הארטילריה של אוקראינה לפחות מספר שבועות של לחימה אינטנסיבית. הסדרת העסקה דרך גורם שלישי - ארצות הברית, מאפשרת לדרום קוריאה לדבוק בעמדתה הפומבית הקודמת שלא לספק נשק קטלני לאוקראינה.
על פי העיתון, התחמושת הארטילרית מדרום קוריאה תאפשר לאמריקנים לחמש את אוקראינה מבלי לדלל עוד יותר את המלאי האמריקני בפגזים. באוגוסט ירד מלאי התחמושת הארטילרית של צבא ארצות הברית לרמות שהדאיגו את הפנטגון, כשאוקראינה ניהלה דו-קרב ארטילרי עז עם הכוחות הרוסיים.
שר ההגנה של דרום קוריאה, לי ג'ונג-סאפ, נפגש באחרונה עם שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין לסיכום עסקת הארטילריה.
אתמול דווח כי ממשל ביידן לא יספק לאוקראינה מל"טים מתקדמים, מחשש שהדבר עלול להסלים את הקרע בין ארצות הברית לרוסיה. בשבועות האחרונים אוקראינה סופגת מתקפות של מל"טים איראניים בהם משתמשת רוסיה כחלק מהמלחמה.
בד בבד, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן התייחס לנסיגה הרוסית מחרסון, וציין שהדבר מעיד על בעיות אמיתיות מהן סובל הצבא הרוסי. יו"ר המטות המשולבים של ארצות הברית, הגנרל מייק מיילי, העריך שמספר החיילים הרוסים שנהרגו או נפצעו במלחמה באוקראינה עומד על כ-100 אלף, כשהצבא האוקראיני להערכתו סובל משיעור נפגעים דומה בקרב כוחותיו. מיילי הוסיף שמספר ההרוגים בקרב אזרחי אוקראינה בזמן המלחמה הגיע לכ-40 אלף.