עובדי טוויטר הגישו אמש (חמישי) תביעה ייצוגית של נגד החברה עקב הפצת מייל פנימי בו נמסר כי היום יתבשרו אם יפוטרו מעבודתם. העובדים טוענים שהחברה מפירה את החוק הפדרלי בארצות הברית שמורה על מתן התראה של 60 יום לפני פיטורים, וכן את החוק המקומי בקליפורניה לגבי אופן סיום העסקתם. החברה, שנרכשה לפני כשבוע בידי המיליארדר אילון מאסק לא מסרה כמה אנשים יפוטרו במסגרת תוכנית הקיצוצים, אבל לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית כ-3,700 עובדים יפוטרו, שהם כמחצית מכוח האדם.
כמה עובדים צייצו שכבר עכשיו נמנעה גישתם למערכת ה-IT של טוויטר ולמערכות תקשורת פנימיות, סימן מטרים לכך שהחברה צפויה לפטרם. בנוסף, בסוכנות הידיעות "בלומברג" דיווחו כי מאסק, ששילם בעבור טוויטר 44 מיליארד דולר, גם מתכוון לבטל את העבודה מרחוק בחברה ולאפשרה רק במקרים חריגים.
טוויטר של אילון מאסק: מה צפוי להשתנות ברשת החברתית הפופולרית אחרי ההשתלטות של המיליארדר? #חדשותהערב @Yoav__Zehavi pic.twitter.com/u2AOY6qMwj
— כאן חדשות (@kann_news) April 26, 2022
ביום שלישי הודיע מאסק שמשתמשי רשת שמעוניינים לשמור על תג "וי כחול" יתבקשו לשלם שמונה דולרים בחודש. "המחיר מותאם לפי מדינה ביחס לשווי כוח הקנייה", הוסיף מאסק בשרשרת ציוצים. "תקבלו עדיפות בתגובות, אזכורים וחיפוש, שחיוני כדי להביס ספאם והונאה, יכולת לפרסם קטעי וידיאו ושמע ארוכים וחצי ממספר המודעות". לדברי המנכ"ל, אתרים שיעבדו עם החברה יוכלו לעקוף את חומת התשלום וזרם ההכנסה יתן לטוויטר אפשרות לתגמל יוצרי תוכן. "יהיה תג משני מתחת לשמם של אישי ציבור, מה שכבר קיים אצל פוליטיקאים".
בתוך זאת, מאסק כתב היום שהרשת החברתית סובלת מירידה חדה ברווחיה, כיוון שקבוצות פעילים לוחצות על מפרסמים שלא לפרסם באתר. לדברי מאסק, מאבק האקטיביסטים שמפעילים את הלחץ על המפרסמים מתרחש למרות שלא השתנתה מדיניות התוכן בטוויטר, ומאשים את אותם בהרס חופש הביטוי בארצת הברית.
בסוף השבוע האחרון השלים מאסק את רכישת הרשת החברתית. ההחלטה הראשונה שקיבל הייתה לפטר ארבעה בכירים, שהאשים כי היטעו אותו באשר למספר החשבונות הכוזבים ברשת. שניים מן המפוטרים היו במטה החברה בסן פרנסיסקו בזמן השלמת העסקה, והם הוצאו מייד מן הבניין.