ארגון זכויות האדם האיראני "הראנא" טען בדוח שפרסם הלילה (שישי) כי 244 מפגינות ומפגינים נהרגו במחאות נגד המשטר האיראני, שנערכות כבר יותר מחודש ונמשכו גם הלילה. לדבריו, 32 מתוכם הם ילדים. עוד נטען כי 12,516 מעצרים בוצעו עד כה על ידי השלטונות בהפגנות ברחבי המדינה שהחלו עם מות הצעירה מהסא אמיני.
איך נראים חיי הנשים תחת משמרות המהפכה? | עוד יום
הקשר הגרמני לדיכוי ההפגנות באיראן
לפי דיווחים בגרמניה, חברת תמיכה טכנית גרמנית בשם "Softqloud", שהקימה מערך אינטרנט במדינה, הייתה מעורבת ושיתפה פעולה עם הרשויות האיראניות בדיכוי הגלישה במדינה. שרת החוץ הגרמניה אנאלינה ברבוק הגיבה לדיווחים ואמרה כי ההאשמות נגד החברה ייחקרו.
כמו כן, שרת החוץ ציינה את הקושי לשנות את המשטר האיראני, אך הוסיפה כי גרמניה נוקטת באמצעים נגדו, כמו עיצומים נגד גורמים המעורבים בדיכוי המחאות וקרובי משפחותיהם.
מצבן של הנשים האיראניות דובר הלילה בדיון במועצת הביטחון של האו"ם שעסק בנשים. נציגת איראן באו"ם דחתה שם את התפקיד שנוטלות לעצמן מדינות המערב בנוגע לנשים האיראניות. "נשים איראניות הן חכמות, משכילות, מסורות, פטריוטיות ומודעות לזכויותיהן", אמרה הנציגה זהרה ארשדי. "הן גם מבינות איך לתקשר עם הממשלה בצורה שלווה ובונה על מנת לקדם את זכויותיהן. לכן, אנו מייעצים למדינות המערב אתן לא חייבות לפעול כאפוטרופוס או משגיחות של נשים איראניות או לדבר בשמן".
כך נשמעות הנשים ברחוב האיראני | האזינו
ארשדי. צילום: רויטרס