"עידן מדיניות החוץ הפמיניסטית של שוודיה הסתיים", כך הכריז שר החוץ החדש של המדינה הסקנדינבית טוביאס בילסטרום מיד לאחר השבעתו השבוע. מה שהוגדר כ"מדיניות חוץ פמיניסטית" הייתה חלק מהמדיניות השוודית החל משנת 2008. לפי משנה זו שוודיה פעלה לשוויון מגדרי בין גברים לנשים במקומות שונים בעולם כחלק בלתי נפרד ממדיניות החוץ.
כעת, קובע שר החוץ החדש כי גישה זו לא הביאה את ההישגים שציפו ממנה. לדברי בילסטרום: "מדובר בביטוי שלא היטיב איתנו. מה שאמור לעמוד ביסוד מדיניות החוץ שלנו הוא קידום האינטרסים של שוודיה והערכים של המדינה שלנו".
Feminist foreign policy declared finished, as the new right-wing government takes over in #Sweden. #feminism #feministforeignpolicy #foreignpolicy https://t.co/OiJpYIKtem
— Teivo Teivainen (@TeivoTeivainen) October 18, 2022
לדברי בילסטרום, המטרה העיקרית של סטוקהולם כעת בזירה הבינלאומית היא להשלים את ההצטרפות לנאט"ו. כל מדינות הארגון כבר אישרו את ההצטרפות של שוודיה ושכנתה פינלנד לברית הצבאית המערבית, אך המהלך מתעכב בשל העדר הסכמה מצד טורקיה לנושא. לדברי שר החוץ החדש של שוודיה: "המטרה היא להגיע לעמק השווה עם טורקיה ולהפוך לחלק בלתי נפרד מהברית כדי להגביר את תחושת הביטחון שלנו".
כחלק מהמשא ומתן על ההצטרפות לנאט"ו דורשת טורקיה כי שבדיה תנתק את כל הקשרים עם המחתרת הכורדית אותה מגדירה אנקרה כ"ארגון טרור". במקביל דורשת טורקיה כי שוודיה תסגיר לידיה כמה מנהיגים כורדים גולים השוהים במדינה. מה שמקשה על המשא ומתן היא העובדה שממשלות שוודיה הקודמות מתחו ביקורת קשה על טורקיה בסוגיית השמירה על זכויות האדם בהקשר של היחס לכורדים.