הוושינגטון פוסט דיווח הבוקר (ראשון) כי איראן צפוייה להעביר לרוסיה טילי קרקע-קרקע מתוצרתה, המיועדים עבור שימוש נגד ערים וצבא באוקראינה. לפי הדיווח, הערכת מודיעין שהושמעה בימים האחרונים לגורמים אוקראינים ואמריקנים טוענת שתעשיית הנשק של איראן מכינה משלוח ראשון של טילי פתח-110 וזולפגאר. מדובר בטילים בליסטיים איראניים ידועים לטווח קצר המסוגלים לפגוע במטרות למרחקים של 300 ו-700 קילומטרים, בהתאמה.
הגורמים שעדכנו על משלוח הטילים המתוכנן אמרו כי איראן גם מכינה משלוחים חדשים של כלי טיס בלתי מאוישים לרוסיה, כולל "עשרות" מטוסי מוג'הר-6 נוספים ומספר גדול יותר של מטוסי שאהד-136. האחרונים, הנקראים לפעמים מל"טים "קמיקאזה" מכיוון שהם נועדו להתרסק במטרותיהם, מסוגלים להעביר מטענים נפץ למרחקים של עד 1,500 מיילים. יועצים טכניים איראנים ביקרו בשבועות האחרונים באזורים שבשליטת רוסיה כדי לספק הנחיות להפעלת המל"טים, אמרו הגורמים ששוחחו עם העיתון.
ביום שישי מסרה ממשלת אוקראינה כי מדריכים איראנים נמצאים בשטחים הכבושים במחוז חרסון ובחצי האי קרים כדי לסייע לרוסים לשגר מתקפות כטב"מים תוצרת איראן, מסוג Shahed-136. באוקראינה טוענים כי הרוסים מציבים את הציוד והצוות הצבאי שלהם בשטח בתי ספר ובתי חולים, תוך שימוש בילדים וחולים כמגן אנושי.
בעקבות התגברות התקיפות שמבצעת רוסיה באמצעות כטב"מים איראניים, בכירים אוקראינים מתחו ביקורת על חוסר הסיוע מצד ישראל. השגריר האוקראיני בישראל, יבגן קורניצ'וק, אמר אמש לחדשות הערב בכאן 11 שאיראן מנסה את הכטב"מים ההתקפיים שלה באוקראינה, וטען: "הם ישפרו אותם, ובסוף זה יופנה נגד ישראל". קורניצ'וק, הוסיף כי סיוע המוניטרי מצד ישראל זה לא מספיק, ואמר: "אם ישראל לא נותנת נשק התקפי, שייתנו נשק הגנתי שיכול להגן על נשים וילדים. זה משהו שצריך לעשות".