לחיות באיראן: קולות הנשים מאחורי מחאת החיג'אב

לחיות באיראן: קולות הנשים מאחורי מחאת החיג'אב
משדר מיוחד בכאן רשת ב על המחאה שמסעירה את המדינה האסלאמית • פאריסה דניאל, ילידת איראן שמתגוררת כבר 8 שנים בישראל, סיפרה על המציאות הבלתי אפשרית לנשים במדינה: "אישה שמבקשת לצאת מהמדינה - חייבת אישור מבעלה"
מחבר ערן זינגר ורובא ורור מחבר ערן זינגר ורובא ורור
Getting your Trinity Audio player ready...
מחאות באיראן
צילום: צילום: רויטרס

כך נשמעות הנשים ברחוב האיראני | האזינו

כמעט חודש שהמחאות סביב מותה של מהסא אמיני בת ה-22 באיראן מסעירות את המדינה האסלאמית. הצעירה האיראנית נהרגה לאחר שהוכתה במעצר על ידי אנשי משמרות הצניעות, כאשר פעילי זכויות אדם אמרו שהיא הוכנסה בכוח לניידת בגלל שלא עמדה בחוקי עטיית החיג'אב. הבוקר (חמישי) בכאן רשת ב, נשמע את הקולות מהמדינה כדי להבין את המציאות הבלתי אפשרית עבור נשים באיראן. 

איך נראים חיי הנשים תחת משמרות המהפכה?| האזינו לעוד יום

פאריסה דניאל, יהודיה-איראנית בת 41, ילידת איראן שהגיעה לישראל לפני כשמונה שנים ומשדרת בערוץ ISRAEL PARS TV, סיפרה על הזווית שלה: "אישה שמבקשת לצאת מהמדינה – חייבת להביא אישור מבעלה. גם טיפול פשוט בבית חולים לא מעניקים לנשים המגיעות, אלא אם כן יש אישור לכך מהבעל. נמלטתי מאיראן בגלל המגבלות שמוטלות על האזרחים". 

עוד אמרה דניאל על המציאות ברפובליקה האסלאמית: "יש שם מגבלות חמורות על חופש הביטוי, ולכן כשהוצאתי עיתון מטעם חברת הפרסום שהייתה לי ובו נמתחה ביקורת על המשטר – סומנתי במהירות".  לדניאל נאמר כי הדרך הטובה ביותר להימלט מאיראן היא באמצעות מבריח גבולות: "לאחר מאמץ רב הצלחתי ליצור קשר עם מבריח גבולות שקרובי משפחתי המליצו עליו, שילמתי לו 6,000 דולר, וכך יצא אל הדרך מבצע הבריחה שלי". 

"יש מחיר לשלם על החופש, אנחנו מוכנים לשלם גם בחיינו"| האזינו

"לא נתנו לי לדבר עם ההורים שלי, אף אחד לא ידע איפה אני" | האזינו

הפופולריים