דוח חיצוני שהוזמן על ידי חברת META (לשעבר פייסבוק) מצא כי פעולותיה השפיעו באופן שלילי על זכויות האדם של משתמשים פלסטינים. עוד עלה מהדוח כי אין לחברה מדדים לדעת מהי שכיחות התוכן האנטישמי בפלטפורמה. הדוח, שפורסם היום (חמישי), סקר את תקופת מבצע שומר החומות. נחשף כי החברה פגעה בזכויות הפלסטינים לחופש ביטוי, חופש ההפגנה, השתתפות פוליטית ואי-אפליה, ועקב כך, על יכולתם לשתף מידע ותובנות על חוויותיהם בזמן אמת.
עוד עלה כי לחברה אין יכולת להבין את שכיחותו של תוכן אנטישמי, בדגש על זיהוי עלייה שלו במאי 2021. ארגונים העוסקים בתחום מצאו תוכן כזה שהפר את מדיניות פייסבוק באופן מובהק, אך הוא לא אותר ולא הוסר במהלך המבצע. הניתוח מציע כי הכשל היה בכשירות תרבותית נמוכה של בקרי התוכן, ויכולת לשונית לא מספקת של קובעי המדיניות בשפות הרלוונטיות. ממצאי הדוח מעלים כי מספר בודקי התוכן בעברית קוצץ לפני המבצע, ומערכות הניתור לא הותאמו אז לשפות, אך לטענת META, מאז הם טיפלו בתקלות אלו.
הדוח מצא כי בראייה כוללנית - הייתה אכיפת יתר על תוכן בערבית, ואכיפת חסר בתוכן בעברית. ועדיין, היו מקרים הפוכים בשתי השפות, של אכיפת יתר בעברית ואכיפת חסר בערבית. אכיפת היתר בערבית נמדדה במידה רבה יותר פר-משתמש - כלומר, בהתאמה להבדל בגודל האוכלוסייה בין דוברי ערבית לדוברי עברית בישראל.
על טענות הניטור של שיח אנטישמי ובפוגעני אמרו במטא: "אנו מחויבים לעקוב אחר השכיחות הכוללת של דברי שטנה בפלטפורמה שלנו, אולם עומדים בפני אתגרים של מדידת השכיחות ברמת פירוט זו. יצוין כי הערכות סובייקטיביות מסתכנות באפליות סטטיסטיות מסוימות".