לראשונה מאז נכנס לתפקיד ראש הממשלה, יאיר לפיד שוחח עם נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי על מצב הלחימה, וקרא להגיע לפתרון דיפלומטי שיסיים את הלחימה. לפיד בירך את זלנסקי לרגל יום העצמאות ה-31 של אוקראינה, שחל בשבוע שעבר וציין את תמיכתו בעם האוקראיני.
במקביל, בשל המלחמה והקרבות משרד החוץ חידד את אזהרת המסע לאוקראינה וקרא לישראלים להימנע באופן גורף מלהגיע לשטחי אוקראינה - כולל העיר אומן וסביבותיה. אזרחים ישראלים הנמצאים באוקראינה נקראו לעזוב מיידית את גבולות המדינה.
המוות המסתורי של איל הנפט הרוסי
סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דיווחה היום כי יו"ר מועצת המנהלים של חברת הפקת הנפט Lukoil ראביל מגנוב נהרג בנפילה מחלון בבית חולים. החברה של מגנוב הייתה בין הבודדות שהביעו ביקורת על המלחמה באוקראינה. במרץ האחרון פרסמה החברה קריאה לסיים את המלחמה בהקדם האפשרי.
בתוך כך, כוחות צבא אוקראינה טענו הבוקר כי הם מצליחים להתקדם במתקפת־הנגד שבה פתחו בדרום המדינה באזור חרסון. לטענתם, הצליחו להשתלט מחדש על אזור שבו החזיקו הרוסים במשך כמה חודשים. גורם במודיעין האמריקני אמר שצבא רוסיה סובל ממחסור בכוח אדם, ומנסה לגייס בדרכים שונות חיילים לשורותיו.
משרד ההגנה הרוסי טען כי כוחות אוקראינים ניסו להשתלט על תחנת הכוח הגרעינית של זפוריז'יה. הרוסים אמרו שיש הרוגים מצד התוקפים, והוסיפו שהמתקפה אינה אלא "פרובוקציה" שמטרתה לשבש את ביקור משלחת סבא"א במקום. מזכ"ל סבא"א גרוסי אמר שחלה התגברות בפעילות צבאית באזור הבוקר, אך זה לא מונע מהמשלחת להשלים את משימה, להגיע לתחנת הכוח ולבדוק את בטיחותה.