לאחר שביטל את הרכישה: טוויטר תובעת את מאסק

לאחר שביטל את הרכישה: טוויטר תובעת את מאסק
הרשת החברתית דורשת מהמיליארדר לממש את רכישת החברה כפי שהתחייב - בשווי 44 מיליארד דולר
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
אילון מאסק, טוויטר
צילום: צילום: אי-פי

לאחר שביטל את עסקת הרכישה - טוויטר הודיעה הלילה (רביעי) כי היא תובעת את המיליארדר אילון מאסק ומבקשת ממנו להשלים את העסקה על פי המחיר שעליו סיכמו הצדדים - 54 דולר ו-20 סנט למניה, כ-44 מיליארד דולר. ביום שישי שעבר הודיע איש העסקים כי הוא חוזר בו מן ההסכם בטענה שטוויטר הפרה רבים מסעיפיו.  

בתביעה נאמר כי מאסק יזם מופע ציבורי בהשתתפות טוויטר, הציע לחברה הסכם מפתה ואף חתם עליו: "נראה כי מאסק סבור שדיני החוזים אינם חלים עליו - הוא רשאי לשנות את דעתו, להשליך את החברה, לפגוע בפעילותהּ ובשווי מניותיה וללכת לדרכו כך סתם". 

מאסק ביטל את עסקת הרכישה ביום שישי האחרון. במכתב לחבר המנהלים של החברה, ציין מאסק את טענתו לחוסר שקיפות בכל הקשור להיקף חשבונות הבוטים ברשת החברתית כסיבה העיקרית לביטול העסקה, בשווי של 44 מיליארד דולר.

"מר מאסק מסיים את הסכם המיזוג כיוון שטוויטר ביצעה הפרה מהותית של מספר סעיפים בהסכם, לרבות מתן מצגים כוזבים ומטעים עליהם הסתמך מר מאסק בעת ההתקשרות בהסכם המיזוג״, צוין במכתב שהעבירו עורכי דינו של מאסק. ראש חבר המנהלים של טוויטר מסר כי חבר המנהלים מתכוון לפעול משפטית לקיום הסכם המיזוג, על בסיס הסכום והכללים שסוכמו עם מאסק.

בחודש שעבר שלחו עורכי דינו של מייסד טסלה מכתב לרשת החברתית, בו הדגישו את זכותו שלא לממש את הרכישה - לאחר שהרשת לא סיפקה את דרישותיו בעניין קבלת מידע מפורט אודות ספאם וחשבונות מזויפים.

מאסק, אחד האנשים העשירים בעולם, הודיע על רכישת טוויטר בסוף חודש אפריל. בסדרה של ציוצים הביע מאסק את החזון שלו לרשת, ובו הרצון שהמשתמשים יהיו "בני אדם אמיתיים" ולא בוטים - שאותם כינה בעבר "הבעיה הכי מעצבנת" ברשת החברתית.

הפופולריים